NOGOMET: Zdravko Mamić podnio ostavku na mjesto prvog dopredsjednika HNS-a

Zdravko Mamić podnio je ostavku na mjesto prvog dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza te je u priopćenju pojasnio razloge svog odlaska.

Tim povodom Mamić je izdao priopćenje u kojem stoji

Poštovana hrvatska javnosti,

Kao što već znate od siječnja ove godine više nisam izvršni predsjednik GNK Dinamo. To sam učinio iz razloga da bi Dinamo, u koji sam se godinama zaklinjao, mogao nesmetano ići u budućnost.

Sada iz istih razloga i s jednakom tugom odlazim s mjesta prvog dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Ne želim više biti razlog zbog kojeg će pojedinci umanjivati uspjehe mojih kolega iz  Hrvatskog nogometnog saveza i Dinama te sjajne rezultate kojima već godinama uveseljavaju sve naše sugrađane. Ne želim da se mojim imenom služi kao izgovorom za nanošenje štete ugledu hrvatskog nogometa koji svojim radom i svojim rezultatima služi na čast svima nama.

Za hrvatski nogomet sam dao dušu i sve svoje umijeće te se nadam kako će nastaviti i dalje s nizom fantastičnih stvari o kojima će, kao i dosada, pričati cijeli svijet te im to od srca želim. Ja ću se, pak, u budućnosti posvetiti svojoj privatnoj situaciji i, uvjeren sam, dokazati svoju nevinost u svemu što mi se stavlja na teret.

Hrvatski nogometni savez će, kao i Dinamo, u meni uvijek imati najvjernijeg navijača.

Srdačan pozdrav svima,

Zdravko Mamić

Reakcije iz HNS-a

Mamićeva ostavka iznenadila je sve. Kompletan HNS. Njegovi dugogodišnji suradnici mislili su da će, kao i svih ovih godina, ustrajati, barem na funkciji u Savezu. Na naše pozive odgovarali su da ne znaju ni za kakve detalje osim da se “Mamića progoni politički”, ili se jednostavno nisu javljali. Davor Šuker? Uobičajeno, kad god se događa nešto krupno oko Hrvatskog nogometnog saveza, njega nema blizu…

– Doista sam iznenađen ovakvom njegovom odlukom. Nisam znao, niti je meni bilo tko to najavio niti smo razgovarali o tome. Pročitao sam priopćenje kao i svi drugi, iz njega je jasno vidljivo da se radi o osobnoj odluci, što je rezultat brojnih događanja proteklih mjeseci. Respektiram Mamićev stav, ne bih želio ulaziti u motive. On je odgovorna osoba i zna što je najbolje za njega i njegovu obitelj, kazao je Damir Vrbanović izvršni direktor HNS-a

Hoće li HNS funkcionirati i dalje jednako ili će se Mamićeva ostavka odraziti na bilo koji način?

“Što se tiče rada HNS-a, tu nema apsolutno nijednog razloga da bi se poremetili bilo kakvi odnosi. Savez funkcionira kao kolektivno tijelo, ima svoje organe. Zdravko, dok je radio u Savezu, bio je iznimno kooperativan, nikad se ni na koji način nije osjetilo da bi on, zato što je bio iz Dinama, utjecao na odluke koje su se ticale klubova.

“Savez djeluje, ima jako puno ljudi koji se brinu o hrvatskom nogometu. Pretpostavljam da se ta odluka u Zdravku dugo kuhala. Mislim da rečenica kako ne želi biti alibi trećim stranama koje koristeći njegovo ime žele napakostiti reprezentacijama ili projektima HNS-a sve govori. To je vrlo indikativno”, rekao je Vrbanović.

vezana objava: Zdravko Mamić nije više izvršni predsjednik Dinama

jutarnji.hr/hia.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *