ŽIVOT: Humor je snažno oružje!

Humor je snažno oružje! Ljude je lako rasplakati no vrlo teško ih je nasmijati.

Tomislav Žižić (Vimenka) komičar sa splitskom adresom vrlo je temperamentna osoba , u svakom trenutku spreman za šalu i smijeh. Već od 13. godine počeo se baviti komedijom i pisati prve komične uratke, sa 17 godina odigrao je prvu predstavu. Danas je član Hrvatskog društva dramskih umjetnika.
Govoreći o sebi kaže “Već u školi sam zabavljao djecu na satovima i priredbama. Humor pomaže u najgorim životnim situacijama, humor je snažno oružje. Ljude je lako rasplakati, ali vrlo teško nasmijati” .

Vimenka je državna metlica koja govori o aktualnim situacijama. Kako liječnik oblači bijelu kutu za obavljanje svog posla, tako ja oblačim svoju uniformu Vimenke, više sanitarke. Gdje je humora nema tumora, smijeh je lijek, a ja malen hodam ispod zvijezda, otvoren je Tomislav u razgovoru za CroExpress.eu

Žižić je nastupao diljem Lijepe naše, ali i u iseljeništvu: Kanadi, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Belgiji… Gdje god ga pozovu, on se odaziva.

Tijakom svojih nastupa se često oblači u ženu. Ne, nije ono što ste možda prvo pomislili. Alter ego ovog Splićanina je Vimenka; viša sanitarka, prava ‘domaća’ žena koja voli pred publikom na zabavan način progovoriti o aktualnostima. Tomislav Žižić je komičar, a nazivaju ga nasljednikom pokojne Nele Eržišnik.

Na njegovim nastupima publika reagiraju fantastično. Ljudi se dobro nasmiju, a nakon nastupa popričamo, nasmijemo se, poslikamo… Negativnih komentara i situacija nema. Svom poslu pristupam izuzetno profesionalno i s velikom ljubavlju. Doduše, ljubomore i zavisti ima u svakom poslu, ali to nije moj problem nego onog tko je širi. Stara poslovica kaže – dobar konj ima sto mana, a loš samo jednu – ne valja – kaže nam Tomislav.

U budućnosti planira nastaviti sa nastupima i unošenjem veselja u život ljudi.

– Dati ljudima što više smijeha, potreban im je u ovim teškim vremenima. Kako je rekla Majka Tereza: Nađite vremena za smijeh, to je melodija duše – zaključuje.

Tijekom Domovinskog rata Vimenka je nastupao na brojnim humanitarnim koncertima, u poznatoj emisiji HRT-a ‘Lijepom našom’…

pogledajte neke Vimenke nastupe

CroExpress.eu/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *