TURIZAM: Valamar kupio Imperial Rab, prodan je i Sunčani Hvar

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) jednoglasno je donio oduku o prodaji dionica Imperiala Rab i o prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara, izjavio je u srijedu nakon sjednice Vlade predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Tomislav Boban. Dodao je kako je riječ o 260 mil. kn za dionice Imperiala Rab, koje su prodane Valamaru, i oko 140 mil kn za preuzimanje Sunčanog Hvara.

Sunčani Hvar je u većinskom vlasništvu slovačkog Prime Tourist Resortsa (PTR), koji drži 61,92 posto dionica, a sredinom lipnja je, nakon odobrenja Hanfe objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica. Sredinom lipnja je na Zagrebačkoj burzi održana javna dražba za 29,94% državnih dionica – tražilo se 28 kn po dionici, no nije bilo ponuda. Potom je HANFA odobrila slovačkom društvu Prime Tourist Resort izmjenu ponude za preuzimanje preostalih dionica Sunčanog Hvara, odnosno podizanje ponuđene cijene s 21,37 na 24 kune. CERP je danas donio odluku o prihvaćanju te ponude za preuzimanje.

CERP je donio i odluku o prodaji državnog udjela od 50,08 posto u rapskom Imperijalu turističkoj kompaniji Valamar Riviera, koja je početkom srpnja jedina CERP-u dostavila valjanu obvezujuću ponudu, za što je ponudila 260,8 milijuna kuna ili gotovo 900 tisuća kuna više od početno tražene cijene. U vlasničkoj strukturi, osim 50,08 posto dionica koje drži država, još su brojni mali dioničari, ali s malim udjelima od tek par postotaka. Tvrtka je prošle godine ostvarila 17,1 milijun kuna neto dobiti, a i prijašnjih godina je poslovala najčešće pozitivno.

hrt/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *