Tragedija obitelji Olge Spevec, sin i kčerka poginuli u prometnoj nezgodi

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 14 sati na autocesti A1 kod Modruša, nekoliko kilometara nakon tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba, poginuli su sin i kći Olgice Spevec, bivše dugogodišnje direktorice Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

Filip (32) i Hana (28) Spevec vozili su se Mercedesom zagrebačkih registracija kada su iz još nejasnih razloga sletjeli s kolnika.

Prema vijestima iz medija unesrečeni su se vozili u smjeru Zagreba, a sletjeli su u lijevom zavoju nakon tunela Mala Kapela, prije vijadukta Belobrajdić. Nesreća se dogodila zbog izuzetno jakog pljuska, a minutu prije Mercedesa s kolnika je u blizini sletjelo još jedno vozilo, nasreću bez većih posljedica. Kobni zavoj već je odnio nekoliko života, a nadležni razmatraju da se na tom dijelu ceste produži zaštitna ograda i zatrpa kobni jarak. Stručnjaci kažu i da je moguće da je u pitanju aqua planing, pojam koji objašnjava pojavu kada zbog velike brzine i vode na kolniku gume gube kontakt s kolnikom, no točan uzrok nesreće koja je u crno zavila obitelj Spevec tek će se utvrditi.

Olgica Spevec je na čelu AZTN-a provela desetak godina, nakon čega je osnovala konzultantsku tvrtku. Njezin suprug Davorin bivši je direktor Zagrebačkog velesajma.
Hana je završila Ekonomski fakultet i bila je zaposlena u obiteljskoj tvrtki. Njezin posao u tvrtki bio je da pripremi, organizira i uspostavi sve preduvjete za rad tvrtke, od prostora i nabave opreme do raznih servisa te da uspostavi komunikacijske kanale i onda je operativno vodi – s punim povjerenjem Olgica je prepustila Hani posao. Osim tvrtke Amplus Subsidum Consult, Hana Spevec upisana je kao direktorica i u tvrtki AP Digital Print Tisak koja se bavi dizajnom, pripremom i tiskom.
U AP Digital Printu zaposlen je bio i stariji brat Filip.Uz razvijanje poslovanja Filip je bio i ljubitelj automobila i automobilskih utrka. Na automobilističkoj utrci Inter cars Učka 2014. Filip Spevec bio je predstavnik tvrtke AP Digital Print, koja je bila jedan od sponzora manifestacije. Dvije godine ranije Filip Spevec sudjelovao je i na 38. Zagreb Delta Rallyju. Tada je završio sa svojim VW Polom tek na 16. mjestu od 18. mogućih. Dana 24. i 25. studenog 2012. godine sa Zoranom Raštegorcem vozio je Rally Showa Santa Domenica. Iako su bili djeca istaknutih menadžera koji su im mogli omogućiti lagodan život, Filip i Hana radom su se nastojali dokazati u svijetu biznisa.  

vecernji.hr/jutarnji.hr/hia
foto:nacional (arhiv)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *