Hrvati Chicagoa i ove godine će se okupiti i proslaviti blagdan Velike Gospe

Hrvati Chicaga i okolice i ove godine će se okupiti 15. kolovoza kako bi proslavili blagdan Velike Gospe. Biti će to već 110. okupljanje hrvatskih iseljenika na ovaj blagdan. To je najveće okupljanje Hrvata u Chicagou a zasigurno i jedno od najvećih u cijeloj Americi. Blagdan je na gradskom službenom kalendaru označen kao Dan hrvatske proslave Velike Gospe,piše matis.hr.

U župi sv. Jeronima 15.kolovoza će se okupiti tisuće vjernika hrvatskih korijena na molitvu i slavlje. Prije samog blagdana održava se devetodnevna duhovna priprema u kojoj sudjeluju brojne hrvatske iseljeničke obitelji koje žive u tom dijelu SAD-a.A na Veliku Gospu slavlje otpočinje nekoliko kilometara dugom procesijom gradskim ulicama, slijedi svečana sveta misa, a zatim slavlje do kasno u noć

Ovogodišnje misno slavlje, kao i ranijih godina, predvodit će ugledni predstavnici Katoličke crkve u Hrvata, zajedno s još desetak svećenika i jednim od pomoćnih biskupa koji okupljaju hrvatske župe u SAD-u i Chicagu. Kustos čikaške Kustodije Sv. Obitelji i župnik fra Jozo Grbeš i njegov tim misionara, uz pomoć župljana, pripremili su proslavu i nadaju se da će ona i ove godine  pokazati hrvatske duhovne i nacionalne vrednote. Svečanost je već otpočela, ovih dana Devetnicom, kojoj se odaziva tisuće hrvatskih iseljenika a završnica je na dan blagdana CVelike Gospe 15.kolovoza.

hia
foto: župa sv.Jeronima Chicao

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *