TURIZAM: Otok mladosti Obonjan postaje nova party destinacija u Hrvatskoj

Otok mladosti Obonjan postaje nova party destinacija u Hrvatskoj.Nenaseljeni, napušteni i zamalo zaboravljeni otočić u šibenskom arhipelagu, koji se nekada zvao Otok mladosti, u tjednu pred nama primit će prve turiste. I to ne bilo kakve. U oazi modernih turističkih doživljaja, protkanih glazbom, umjetnošću, gastronomijom, wellnessom i ekologijom, očekuju namjernike isključivo dubljeg džepa. Je li na Obonjanu sve spremno, nije dokraja jasno jer je prošlotjedna službena prezentacija otkazana u zadnji tren, a posjet novinara i VIP uzvanika prebačen je na utorak.

Uskoro i kućice na drveću

Tu neugodnu činjenicu prenijeli su i britanski mediji, odakle je i jedan od investitora, glazbena kuća Sound Chanel, koja je u projektu s hrvatskom tvrtkom Gratiosus i slovenskim turoperatorom Collegium Mondial Travel. Najneugodnije su, pak, iznenađeni gosti iz inozemstva, koje je vijest zatekla u Šibeniku.

– Nije točno da ih je bilo 200, brojka je puno manja, a svi su dobili zamjenski smještaj, kojim su zadovoljni. Imali smo problema s vodom i strujom, koji će, kako jamče izvođači, biti otklonjeni do utorka, 2. kolovoza. Radovi na komunalnoj infrastrukturi pokazali su se zahtjevnijima nego što se očekivalo pri našem preuzimanju Obonjana, a nismo htjeli da itko od uzvanika i poslovnih partnera bude zakinut za komfor i usluge – kaže predstavnik investitora Kristijan Gržetić, uvjeren da će prve prave goste Obonjan u srijedu dočekati u punom sjaju.

Kako sve izgleda, vidjeli su rijetki. Među njima nije, recimo, ni direktor šibenske Turističke zajednice Dino Karađole.

– Šibeniku će turizam na Obonjanu zasigurno donijeti puno dobrog, gosti će dolaziti i k nama u grad, a na godišnjoj razini to bi na našem području moglo biti i dodatnih sto tisuća noćenja – zadovoljan je Karađole.

Prvi gosti, prema najavama, stižu iz Velike Britanije, Skandinavije i SAD-a. Obonjan ih u glamuroznim šatorima, opremljenima čak i klima-uređajima, može primiti osamsto, a već dogodine bi se kapacitet mogao i udvostručiti.

– Postojeći objekti su adaptirani, u dijelu je smješteno osoblje, dok je gostima zasad na raspolaganju samo glamping smještaj. U idućih pet godina Obonjan će dobiti i manji hotel, a u planu je i gradnja kućica na drveću, recimo. Uređen je bazen te amfiteatar za koncerte i nastupe zvijezda, ali na otoku ima više mjesta gdje se mogu odvijati razna događanja. Ove je godine investirano između 12 i 15 milijuna eura, a sve što se radi zasniva se na principima održivog razvoja. Dugoročni planovi ovise, dakako, i o reakciji tržišta – kaže Gržetić.

Koncesija na 43 godine

Zadovoljstvo boravaka u novoj hrvatskoj party destinaciji, pod luksuznim šatorskim krilima, stajat će, inače, u prosjeku sto eura po osobi i danu.

Plan je da otok mlade goste podebljeg novčanika ove sezone prima sve do kraja rujna. Idućih godina sezona bi trebala biti i dulja, s tim da se kao na potencijalne goste računa i na zaposlenike kompanija koje bi na Obonjanu organizirale team building i slično. Investitori, koji su obonjanski projekt promišljali, kako su rekli, tri godine prije nego što je realizacija počela, dobili su koncesiju na 43 godine.

 

izvor:vecernji.hr/hia
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *