Narodna koalicija predstavila svoj izborni program ‘Siguran smjera za Hrvatsku’

Narodna koalicija (SDP, HNS, HSS, HSU) u ponedjeljak je u Samoboru predstavila svoj program za rujanske parlamentrane izbore pod geslom  “Siguran smjer za Hrvatsku”. Naglasak je na gospodarstvu i zapošljavanju. Obećava se povećanje plaća radnika, socijalne mirovine te nastavak smanjivanja parafiskalnih nameta.

Zoran Milanović je na samom početku rekao da program reflektira sve što se događalo i što se planira do 2020. godine. ‘Želimo da ga što veći broj ljudi pročita, iako je više od 100 stranica teksta. Uvijek može biti omaške ili greške, no otvoreni smo i spremni za dijalog s drugom stranom, tj. HDZ-om. Pozivamo ih da razgovaramo o porezu, gospodarstvu, da se ne razmećemo s obećanjima koja nisu moguća’, kazao je Milanović. Kritizirao je obećanja o smanjenju poreza i obećao da njegova koalicija neće uvoditi nove poreze.

Pozvao je HDZ da se očituje. “Tu smo i čekamo, mi zaista imamo program, očekujem da pokažu hrabrost. Nije valjda da se skrivaju kao zadnjih 9 godina. Pa dajte mi učinite tu ljubav i dođite na sučeljavanje’, poručio je Milanović. Kazao je kako je alternativa nesigurnost te da je “sreća u nesreći” da su Hrvati mogli vidjeti samo pola godine kako to izgleda. Program će detaljno predstaviti na terenu podsjećajući kako između ostalog namjeravaju uvesti državnu mirovinu za poljoprivrednika, nastaviti reformu školstva bez utjecaja politike s ljudima koji su je i počeli.

Program narodne koalicije “Siguran smjer za Hrvatsku” pročitajte ovdje.

Nakon Milanovića okupljenima se obratio Ivan Vrdoljak (HNS), a nakon njega Krešo Beljak (HSS). Kazao je i kako im je u ovoj koaliciji ponuđeno da vode svoj program, dok im je druga strana nudila da provode tuđi program. Smatra da je selo zapušteno i da mu treba pomoći. Prilikom govora napravio je i lapsus te je Narodnu koaliciju nazvao Domoljubnom.

Prema programu Narodne koalicije – u planu je povećanje naknade za stručno oposobljavanje mladih, a zapošljavanje starijih će se olakšati. Ponovno se planira smanjivanje doprinosa za zdravstvo, što bi trebalo pomoći poslodavcima, kojima se obećava i smanjenje parafiskalnih nameta od miijardu kuna te ukidanje obvezne članarine u gospdarskoj i obrtničkoj komori. Poreznom reformom trebalo bi se omogućiti i ukidanje nekih poreza. I plaće bi tebale rasti zahvaljujući povećanju neoporezivog dijela te širim poreznim razredima. Program Narodne koalicije obećava i socijalne mirovine, niži PDV na povrće i voće te na repromaterijal.

hrt/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *