Odbjegli HDZ-ovci Prgomet i Kujunđić se vračaju u stranku, danas se oglasio Pregomet

Odbjegli HDZ-ovci Drago Prgomet i Milan Kujundžić  vračaju se u stranku odlučeno je u ponedjeljak na Visokom suda časti Navode i da je dvojac uputio zahtjev za članstvo u stranci, premda obojica imaju vlastite partije HRID i Hrvatsku zoru koje su osnovali nakon napuštanja HDZ-a.

Izjava Prgometa
Čelnik stranke Hrvatska inicijativa za dijalog (HRID) Drago Prgomet u ponedjeljak nije bio dostupan medijima no danas je za hinu rekao kako je odlučio prihvatiti poziv Andreja Plenkovića za povratak u HDZ iz kojeg je otišao zbog neslaganja s politikom bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka.
“Poziv za vraćanje u HDZ i prvi potezi Andreja Plenkovića bili su jasan znak da se stranka vraća na poziciju koju sam kroz svoj dosadašnji politički život zagovarao. U poziciju narodnjačke stranke koja će okupljati, u kojoj će se poštivati različitost, a dijalog biti alat u političkoj borbi”, rekao je Prgomet.

Manje su mu, tvrdi, bitni njegovi osobni planovi vezani za tu stranku od rješavanja stanja u kojem se nalazi Hrvatska koja se po po mnogim, prije svega gospodarskim mjerilima, nalazi na samom dnu EU.

“Ovo je trenutak da zajedno učinimo zaokret“, kaže Prgomet.

Na pitanje hoće li biti na izbornim listama, s obzirom na nagađanja da bi ga HDZ rado vidio ili u Slavoniji ili u Zagrebu, odgovorio je kako će odluku, kako o njegovu angažmanu tako i o mjestu na izbornoj listi, donijeti Predsjedništvo stranke.

“U Slavoniji sam živio, radio, ratovao. I krenuo s politikom. U Zagrebu živim s obitelji, radim, na posljednjim izborima sam upravo ovdje dobio veliki broj preferencijalnih glasova, što govori o mišljenju sugrađana o mom radu. No, ponavljam, svaku odluku Predsjedništva ću poštovati i ona mora voditi računa o interesu stranke, a ne o osobnim ambicijama”, poručio je.

Upitan kako će funkcionirati s dosadašnjim žestokim oponentima unutar HDZ-a, rekao je kako ne brine za oponente te kako bi bilo “blesavo” da svi misle jednako. “Uvijek sam podupirao pravo na različito mišljenje i slobodno izražavanje vlastitog stava. I dalje ću nuditi dijalog i argumente. Tako da ne brinem za oponente. Pa i poziv za vraćanje u stranku morao bi mojim kritičarima pokazati koliko sam svojevremeno bio u pravu”, ustvrdio je.

O tome hoće li članovi HRID-a pristupiti HDZ-u, rekao je kako se članovima HRID-a pismom zahvalio na dosadašnjem radu i potpori koju su mu pružili. “Velik broj članova HRID-a će, koliko znam, nastaviti svoje političko djelovanju u HDZ-u. Kažem, koliko znam, jer će svaki član sam o tome odlučiti. Ne mogu ni ja, a ni Predsjedništvo donositi odluke u njihovo ime”, kazao je.

Na pitanje što će biti s njegovom stranačkom kolegicom iz bivšeg saborskog sazivaIrenom Petrijevčanin Vuksanović, odgovorio je kako bi mnogi u svojim redovima željeli imati tako kvalitetnu osobu i sjajnog saborskog zastupnika. “Vjerujem u njen skori razgovor s Andrejom Plenkovićem”, rekao je Prgomet.

Izjava Kujunđića

Predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić potvrdio je u ponedjeljak kako se vraća u svoju bivšu stranku HDZ iz koje je izišao u vrijeme kada je na njezinu čelu bio Tomislav Karamarko
“Nakon prvog razgovora s novim predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem shvatio sam da je on čovjek dijaloga i okupljanja”, rekao je Hini Milan Kujundžić. Tvrdi i da je o izbornim listama s Plenkovićem razgovarao tek načelno. “Zemlja koja tone kao Hrvatska traži rješenja. Rješenja leže u novim ljudima u vrhu stranke, ljudima dijaloga i okupljanja”, rekao je. Cilj mu je, kaže, da u stranku dođu dokazani i nekompromitirani ljudi, a na kraju pobjeda na skorim izborima

Vraća li se i Jadrankom Kosor ?
Iako su mediji ovih dana navodili, pozivajući se na izvore bliske Plenkoviću, kako bi se o povratku u stranku trebalo razgovarati i s nekadašnjom predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor, ona kaže da je još nitko u vezi s time nije kontaktirao.

Pozvana i Irena Petrijevčanin Vuksanović

Saborska zastupnica HRID-a u prošlom sazivu Irena Petrijevčanin Vuksanović rekla je da je i ona dobila poziv od Plenkovića , ali nije rekla hoće li ga prihvatiti. Obavit ćemo razgovor ovih dana i onda ću o tome izvijestiti javnost,  rekla je Petrijevčanin Vuksanović za N1.

hrt/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *