Prozvani bivši ministar poljoprivrede Jakovina povukao se s liste Narodne kolicije, Jambo ostaje

Prozvani bivši SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP) povukao se s liste Narodne koalicije za 5. izbornu jedinicu, potvrđeno je neslužbeno u SDP-u.

Jakovina je u toj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko srijemsku izbornu jedinicu trebao biti treći na koalicijskoj listi.

U proteklom razdoblju mediji su ga prozivali za niz afera, a posljednja je bila vezana uz Hrvatske šume, u kojima je kao ministar ugovorio višemilijunske bonuse za troje članova uprave, koji su isplatu ugovorenih bonusa nedavno zatražili sudskim putem.

U svom životu i političkom radu uvijek sam se borio za Hrvatsku i uvijek su mi interesi hrvatskih građana bili na prvom mjestu. U skladu s tim principima obnašao sam i dužnost ministra poljoprivrede u Vladi RH. Želim naglasiti da u svome radu nisam činio ništa protivno zakonima, niti se protiv mene zbog mojih postupanja vode ikakvi postupci. Međutim, u ovom trenutku izložen sam napadima koji se koriste da se dovede u pitanje ne samo moj integritet, već i vjerodostojnost politike stranke koje sam član, SDP-a.

Moja je želja da se Hrvatska nastavi razvijati kao uspješna i uređena država, čemu je jamac pobjeda Narodne koalicije. Zbog toga ne želim biti prepreka svojoj stranci i Narodnoj koaliciji na putu prema pobjedi na rujanskim izborima. Obavještavam javnost da odustajem od kandidature za izbore za Hrvatski sabor, napisao je Jakovina u službenom priopćenju.

Stipe Gabrić Jambo na osmom mjestu u 10. izbornoj jedinici

Glavni odbor Hrvatske seljačke stranke (HSS) u utorak navečer potvrdio je kandidate svoje stranke na listama Narodne koalicije, a među njima i Stipu Gabrića Jamba koji će biti na osmom mjestu u 10. izbornoj jedinici. Potvrdio je to novinarima predsjednik HSS-a Krešo Beljak nakon sjednice Glavnog odbora te dodao kako je protiv takve odluke glasovalo petoro, dvoje je bilo suzdržano, a za predložene liste glasovalo je  80-ak članova Glavnog odbora.

Gabrić je predsjednik regionalne organizacije HSS-a za cijelu Dalmaciju i kao takav je predložen za listu i izabran kao kandidat HSS-a na osmom mjestu u X. Izbornoj jedinici. To nije izgledno mjesto, to je mjesto gdje se mora boriti preferencijalnim glasovanjem i birači će odlučiti da li je on podoban ili nije, nitko drugi, nikakve druge stranke, nikakvi pritisci, rekao je Beljak nakon sjednice Glavnog odbora stranke.

jutarnji.hr/hia
foto:hrt

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *