Teška tragedija u Sloveniji, u prometnoj nezgodi poginula dva igrača NK Maribora

U prometnoj nezgodi koja se dogodila u utorak oko podneva život su izgubili dva mlada igrača B-momčadi slovenskog prvoligaša NG Maribor. Vijesti o stanju trećeg, teško ozlijeđenog, nisu optimistične prenosi jutarnji.hr.

– U automobilu su bile četiri osobe, od kojih su dvije poginule nakon što se automobil zabio u semafor. Liječnici se bore za život jednog mladića, dok je četvrti lakše ozlijeđen. Igraju za mlađe kategorije Maribora i očito su se vraćali s treninga – potvrdili su iz Policijske uprave Maribor.

Preminuli su vozač automobila Damjan Marjanović(20) i Zoran Baljak (21), Ljubomir Moravac bori se za život, dok je suvozač Žiga Lipušček lakše ozlijeđen.

Na mjesto nesreće su nakon strašnog sudara stigli i suigrači poginulih nogometaša te članovi uprave kluba, koji su ostali šokirani stravičnom scenama na Tržaškoj cesti i vijestima o smrti prijatelja.

Nisu mogli govoriti od boli i šoka

Prizor je bio zastrašujuć. Dva mrtva na cesti, jedan u kritičnom stanju, dijelovi automobila razbacani 150 metara ukrug. Lipušček, koji je sjedio na mjestu suvozača, jedini je imao sreće. Jedini je ostao na svome mjestu, u vozilu koje je odletjelo dobrih sto metara dalje od mjesta zastrašujućeg sudara, piše slovenski portal Večer.

“Jedini je iz tog smrskanog automobila izašao sam. Ne ide mi u glavu, kako, kako je to moguće”, u nevjerici je pričao jedan od svjedoka strašnog sudara i dodao ono što je na prvi pogled tog dijela Tržaške ceste bilo jasno – ‘nesreći je kumovala prevelika brzina’.

Na mjestu na kojem je ograničenje 70 kilometara na sat.

U iščekivanju službenog policijskog izvješća, Večer piše i kako je vrlo moguće da je Marjanović koji je upravljao automobilom prošao kroz crveno svjetlo. “Kada je mladi nogometaš za volanom shvatio da mu u trenutku ulaska u križanje sa sporedne ceste dolazi drugo vozilo, kojem je na semaforu bilo zeleno, pokušao je izbjeći sudar, naglo je skrenuo ulijevo, ali nije uspio zaobići centralni stup na kojem se nalazi semafor”.

‘Vozač drugog automobila je reagirao kako je i trebao’

Sve se dogodilo u djeliću sekunde, govori o nesreći Uroš Zimšek, koji je vozio drugi automobil, a u vozilu je bio zajedno sa suvozačicom.

“Uključivali smo se na glavnu cestu, pogledao sam lijevo i desno, kada je odjednom pokraj nas nešto proletjelo. Zaledio sam se za volanom. Isti čas mi je prošlo kroz glavu – maloprije su bili živi, sada ih više nema”, u šoku je ispričao Zimšek koji je zajedno sa svojom partnericom pokušao pomoći unesrećenima na licu mjesta koliko se moglo te su odmah pozvali hitnu pomoć.

Pomogao mu je i muškarac koji je rekao da je vatrogasac, otrčali su do zgnječenog automobila u jarak, a tamo su vidjeli strašnu scenu – jedini od nesretnih nogometaša koji je ostao pri svijesti bio je u teškom psihičkom stanju, potpuno izgubljen. Zimšek i vatrogasac su ocijenili da ga moraju zadržati na podu do dolaska hitne pomoći kako bi spriječili još teže ozljede.

U iščekivanju nadamo se, boljih vijesti iz mariborske bolnice, na klupsku adresu NK Maribora stižu riječi podrške od svih slovenskih prvoligaša, a posebno priopćenje izdao je i škotski Aberdeen, s kojim bi Mariborčani ovoga tjedna trebali odigrati uzvratni susret 3. pretkola Europske lige.
jutarnji.hr/hia
foto:delo.si

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *