PROGRAM PROSLAVE: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja ,21.obljetnica VRA Oluja

PROGRAM PROSLAVE:  U Kninu će u četvrtak 4. i petak, 5. kolovoza biti svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije “Oluja”, a na središnjoj proslavi očekuje se oko 100 tisuća posjetitelja.

Obilježavanje započinje u četvrtak kada će se na platou ispred galerije na Kninskoj tvrđavi u 20 sati upriličiti prijem za ratne zapovjednike iz Oluje nakon čega su predviđena prigodna obraćanja sve do 21.30 sati.

Središnja svečanost održat će se dan kasnije, u petak kada će sve započeti u 8 sati budnicom ulicama Knina u čemu će sudjelovati Orkestar Oružanih snaga. U 9.20 sati će se na Kninskoj tvrđavi podići državna zastava, a uslijedit će prelet vojnih zrakoplova, ispaljivanje počasnih plotuna i nastup akrobatske letačke grupe “Krila Oluje”. Svečani mimohod Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova, državnih i vojnih uzvanika, branitelja i građana započet će u 10 sati od Kninske tvrđeve do Trga dr. Ante Starčevića na kojem će se u 10.30 sati polagati vijenci i paliti svijeće kod Spomenika Hrvatske Pobjede “Oluja 95”.

CIJELI PROGRAM PROSLAVE U KNINU

Gradonačelnik Grada Knina Nikola Blažević pozivao je građane i sve javne ustanove, tvrtke i institucije da na svojim objektima istaknu hrvatske zastave i tako daju svoj doprinos dostojanstvenom obilježavanju 5. kolovoza, dana kojega slavimo u čast svim hrvatskim braniteljima, članovima obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja i svim hrvatskim domoljubima, kao i svima onima koji su na bilo koji način zaslužni što danas imamo slobodnu i nezavisnu Hrvatsku državu.

U znak sjećanja na one koji su dali živote za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku, posebno slobodan grad Knin, na simboličan način ćemo pokazati da se s ponosom sjećamo 5. kolovoza 1995. godine – dana ponosa i slave, zajedništva i žarkog domoljublja, dana u kojem je hrvatski narod pokazao odlučnost, zajedništvo, hrabrost i solidarnost.

Budite dio ove velike svečanosti ističući hrvatske zastave na vašim objektima kako na sam dan 5. kolovoza 2016. godine, tako i u danima koji prethode tom značajnom datumu, poručuje Blažević.

Za razliku od protekle godine kada je proslava održana na dva mjesta u Zagrebu i Kninu, ove će se godine održati na jednom mjestu u Kninu. Proslave neće biti niti u Čavoglavama, Thomson će svoj koncert održati u Kninu.

21.obljetnica VRA Oluja
Policija upozorava

U povodu sutrašnje središnje svečanosti proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu na Trgu Ante Starčevića i večernjeg konceta Marka Perkovića Thompsona, iz Policijske uprave Šibensko-kninske upozoravaju posjetitelje da je zabranjeno nošenje transparenata uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, nadalje da je zabranjeno poticanje na mržnju po nacionalnoj i vjerskoj osnovi, da je zabranjeno nošenje predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda. Iz Policije također napominju kako će policijski službenici na svim javnim skupovima u sklopu kninske proslave vršiti audio-video snimanje i fotografiranje.

Posebna regulacija prometa

Policija je izdala i posebno priopćenje u vezi regulacije prometa kojeg donosimo u cijelosti. Obzirom da veliki broj posjetitelja dolazi u Knin osobnim automobilima,  promet će se dionicama državne ceste Šibenik – Knin i državne ceste Zagreb – Split odvijati otežano i uz preusmjeravanje prometnih tokova. Molimo vozača da pri planiranju kretanja navedenim cestama, odmah izaberu alternativne pravce. Alternativni pravci kretanja na kojima neće biti ograničenja u prometu na dionici Šibenik – Knin su: Šibenik – D 33 – Drniš, ŽC 6055 Oklaj – ŽC 6056 Vrbnik do parkirališta u Kninu; Šibenik – D33 – Drniš – Kosovo (Zvjerinac) – ŽC 6058 Biskupija – D1 – Knin.

Alternativni pravci kretanja na dionici Split – Zagreb: Split – D 1- Klis – D 56 – Muć – D 56 – Drniš – ŽC 6055 – Oklaj – ŽC 6055 – Ivoševci – D 59 – D 1 –Zagreb;Split – D 8 – Kaštel Stari – ŽC 6098 – Kjake – D 56 –  Drniš – ŽC 6055 – Oklaj – ŽC 6055 – Ivoševci – D 59 – D 1 –Zagreb;

Split – D 8 – Kaštel Stari – ŽC 6098 – Kladnjice – ŽC 6092 – Unešić – ŽC 6094 – Žitnić – D 33 – Drniš – ŽC 6055 – Oklaj – ŽC 6055 – Ivoševci – D 59 – D 1 –Zagreb

Split – D 8 – Plano – ŽC 6091 – Prgomet – ŽC 6091 – Sitno Donje – ŽC 6110 – Unešić – ŽC 6094 – Žitnić – D 33 – Drniš – ŽC 6055 – Oklaj – ŽC 6055 – Ivoševci – D 59 – D 1 –Zagreb – navodi se u policijskom priopćenju.

jutarnji.hr/ hia.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *