Na koncertu u Kninu za vukovarski vodotoranj prikupljeno 700 000 kuna

U Kninu je održan veliki koncert pod nazivom “Pobjeda za heroje – Knin za vodotoranj”, tijekom kojeg je putem  120.862 telefonskih poziva prikupljaleno  oko 700 000 kuna.

Nastavak je to akcije Svi za Vukovar. Svi se možete uključiti u akciju i pozivom na telefonski broj 060 9084
darovati 5 kuna + PDV
za obnovu vukovarskoga Vodotornja.

Na koncertu kojim je završeno svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu nastupili su Orkestar Hrvatske ratne mornarice i maestra Tončija Ćićerića, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije s maestrom Sinišom Leopoldom i Marko Perković Thompson.

Podsjetimo, Hrvatska radiotelevizija veliki je donacijski koncert Svi za Vukovar organizirala 15. svibnja u okviru obilježavanja 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije, a tijekom toga je koncerta za obnovu vukovarskoga Vodotornja prikupljeno 1.187.815 kn. Ukupno je do danas na računu Grada Vukovara za obnovu vodotornja sakupljeno oko 8,4 milijuna kuna.

Pokroviteljica je obaju koncerata predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a za obnovu vukovarskoga Vodotornja potrebno je prikupiti 20 milijuna kuna. Prikupljanje sredstava trajat će do 1. studenoga, a radovi na obnovi trebali bi početi na ljeto i trajati godinu dana.

hrt/hia
foto:T.K.B

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *