RUJANSKI IZBORI: Slogani političkih stranaka i koalicija koje izlaze na izbore

Na prijevremene parlamentarne izbore u rujnu mjesecu izaći će brojne plotičke stranke, koalicije ali i neovisni kandidati. Svi oni će imati svoje  izboren slogane koje će isticati tijekom kampanje, ovdje prikazujemo neke od njih.

HDZ
Nema više domoljubne koalicije, HDZ na rujanskim parlamentarnim izborima izlazi samostalno na nacionalnoj razini. No lokalno će koalirati sa strankama desnog centra poručio je Andrej Plenković, predsjednik stranke. Izborni program , a i slogan pod kojim će izaći na izbore, biti će uskoro objavljen. Podsjetimo Karamarkov slogan od 2013. godine pa nadalje bio je “Novo vrijeme, nova snaga”a koji će biti Plenkovićev to ćemo uskoro vidjeti. Slogan nobog HDZ-ovog gospodarskog programa je “Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost”.

NARODNA KOLAICIJA
Kao glavnu temu u izbornoj kampanji SDP je izabrao povratak stabilnosti i sigurnosti u Hrvatsku, prenosi Jutarnji list. Upravo je zato, kako se doznaje, naziv kampanje SDP-a i Narodne koalicije (SDP, HNS,HSS,HSU)  slogan ‘Siguran smjer za Hrvatsku’.

Jednim od većih iznenađenja na listama za ove izvanredne parlamentarne izbore može se nazvati kandidatura bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića na listi Narodne koalicije. On će kao kandidat Hrvatske stranke umirovljenika s 11. mjesta liste Narodne koalicije u 1. izbornoj jedinici krenuti u ‘lov’ na preferencijalne glasove, najvjerojatnije uz slogan ‘Kako je dobro vidjeti te opet’, piše Večernji list. Komenirajući slogan Mesić je rekao da pjesma ima poruku a on i voli pjesmu. Autor pjeseme Rajko dujmić mu je poručio da će mu korištenje pjesme naplatiti s popustom.
Narodna kolacijia DIP-u  predala svoje izborne liste

 

MOST NEZAVISNIH LISTA
MOST nezavisnih lista na rujanske izbore izlazi samostalno “Ne misle ulaziti ni u kakve koalicije prije izbore” izjavio je njihov glasnogovornik Grmoja. A hoće li s njima i  tehnički premijer Tihomir Orešković, odluka je na njemu kaže Grmoja. Petrov je poručio da bi ga volio vidjeti s njima.

 

KOALICIJA ‘ZA PREMIJERA’
Koaliciju čine stranaka Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, Narodne stranke – Reformista, Novog vala – Stranke za razvoj, HSS-a Stjepan Radić i Bloka umirovljenci zajedno. Koalicija je potpsana u Vukovaru ” Ovo je koalicija znanja, iskustva, sposobnosti, rada, solidarnosti, zajedništva i odlučnosti” rekao je Bandić novinarima.
Plakati su već vidljivi na javnim mjestima a na njima je vidljiv samo teskt ZA PREMIJERA što se može tumačiti da je to izborni slogan ove koalicije.

KOLICIJA “JEDINA  OPCIJA” – koju čine Živi zid, Promijenimo Hrvatsku i Uvijek frankeri.

Predstavljene su osnovne smjernice programa Akcije mladih te nositelji koalicije za 9. izbornu jedinicu.
Mentalni sklop koji ne prihvaća korupciju je prvi korak i to je ta politička snaga koja mora donijeti antikorupcijski program, antikorupcijsku strategiju. Često se kod nas govori o lokalnim šerifima, lokalni šerifi nisu neki političari koji su postali šerifi, naši zakoni zapravo omogućuju da ti šerifi budu šerifi, izjavio je predsjednik Akcije mladih Vjekoslav Rubeša.

Ivan Vilibor Sinčić napomenuo je da Akcija mladih postoji već 12 godina, da se sve to vrijeme ne odriču svojih principa, da imaju vlast u općini Lovran te su posve kompatibilni sa Živim zidom i koalicijom s kojom će izaći na parlamentarne izbore.

Pozivamo sve građane da odaberu jedini put koji nudi promjene. Jer Most je prevario birače i odustao od principa koje su isticali prije prošlih izbora, istaknuo je Sinčić.

KOALICIJA IDS, PGS i RI 
u 8.izbornoj jedinici. Kolaiciju su potpisale  političke stranke Istarski demokratski sabor (IDS), Primorsko goranski savez (PGS) i Lista za Rijeku 8.kolovoza kraj Vodnjana. Koalicija će svoje kandidate imati i u 7.izbornoj jedinici. Riječ je o regionalnoj koaliciji koja se zalaže za DECENTRALIZACIJU REGIJA pa bi se u tome mogao naslutiti i njihov izborni slogan. Glavni interes  koalicije je  razvoj Rijeke, Istre i Kvarnera.

KOALICIJA NEMA PRODAJE

Koalicija „Nema prodaje“ oformljena je  četvrtak 04. kolovoza,  čine je  Stipe Petrina , neovisni kandodat, stranka ‘Pokret zajdno’ , predsjednik je akademik Karin Hromin Sturm i  stranka ‘Slobodna Hrvatska’ , predsjednik Dražena Dizdara.
Nema prodaje (to je poruka koalicije ali bi mogao biti i njihov slogan na izborima ) kako u političkom prostoru tako ni prodaje resursa s kojima Hrvatska raspolaže”, poručeno je iz nove koalicije. „Probat ćemo promijeniti sliku Hrvatske te pozivam na stvaranje trećeg puta kako bi se razbila polarizacija Hrvatske na HDZ i SDP”, rekao je Petrina.

hia.com.hr
foto: hia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *