Bulj podignuo kaznenu prijavu protiv Vesne Pusić

Zastupnik Mosta Miro Bulj putem svojeg je Facebook profila obavijestio javnost kako je podignuo kaznenu prijavu protiv Vesne Pusić zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti.

Dolazim iz kraja u kojem je upropaštena industrija i poljoprivreda, u kojem ljudima država doslovce oduzima od usta kako bi netko u nekakvom ministarstvu nelegalno velik novac davao stranački podobnima i prijateljima, za posao za koji već dobivaju plaću, napisao je na Facebooku Bulj.

Na svom Facebook profilu prvi sam upozorio da ne smijemo tolerirati skandaloznu vezu Tomislava Karamarka i Joze Petrovića koja je ugrožavala hrvatske nacionalne interese u Ini. Sada želim upozoriti na neprihvatljive postupke gospođe Vesne Pusić koja je novac građana dijelila šakom i kapom, objavio je Bulj.

Isplata 300 000 kuna prema ugovoru o djelu

Državna revizija utvrdila je nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za mandata Vesne Pusić vezane uz isplate prema ugovoru o djelu. Od kraja 2013. do kraja prošle godine administrativnoj tajnici zaposlenoj u Ministarstvu isplaćeno je gotovo 300 tisuća kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je, tvrde u izvješću, trebala obavljati u sklopu redovitog rada.

No iz HNS-a poručuju da je spomenuta djelatnica plaćena za poslove koji nisu u opisu radnog mjesta – što zakon dopušta.
Da je državna revizija bila u MVEP-u, obavila je reviziju, nije pronašla nikavih nepravilnosti, a onda sada, mjesec dana prije izbora najedanput to isto im se čini da nije pravilno i u skladu sa zakonima. Ja neću nikakve zaključne donositi, ali da je sumnjivo- sumnjivo je, rekao je Igor Kolman iz HNS-a.

U izjavi za medije ustvrdio je kako su svi ugovori koji su rađeni u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u mandatu naše Vlade bili su apsolutno i u potpunosti utemeljeni i u skladu sa zakonima. U ministarstvima, pa tako i u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, postoje stručne službe i profesionalci koji takve ugovore naprave i pobrinu se da oni budu u skladu sa zakonom i svim ostalim propisima. Tako je sigurno bilo i u ovom slučaju i, na kraju krajeva, i ovo i druga ministarstva i dan danas tako rade, rekao je Kolman.

Vesna Pusić nije željela komentirati slučaj. U Rijeci je našoj novinarki samo poručila da nije vidjela nalaz Državne revizije, no ako u njemu navedeno stoji, tajnica je sve to i zaslužila.

hrt /hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *