Obdukcija pokazala: slovenski skakač Andrej Beuc koji je poginuo pri skoku na rijeci Drini slomio je vratne kralješke

Obdukcija tijela slovenskog skakača Andreja Beuca koji je poginuo pri skoku na rijeci Drini kod Zvornika 7. kolovoz pokazala je da je Beuc slomio vratne kralješke, piše telegram.

Službeni rezultati obdukcije bit će objavljeni narednih dana. Tijelo stradalog skakača pronađeno je 11. kolovoza nakon višednevne potrage. Beuc je sudjelovao u natjecanju u skoku u vodu u okviru Zvorničkog ljeta i nakon skoka je nestao pod vodom. Jedna od Beucovih sestara je rekla da će protiv organizatora podnijeti tužbu, jer po njima nisu poduzete sve mjere sigurnosti, posebno kada su u pitanju spasioci koji su bili daleko u čamcima sa zaštitnim prslucima, dok u vodi nije bio niti jedan profesionalni ronilac, piše net.hr

Kobni skok u rijeku Drinu

Andrej Beuc Iskusni slovenski skakač i profesionalni padobranac iz Krškog   preminuo je nakon što je u nedjelju skočio u rijeku Drinu s visine od 20 metara u sklopu manifestacije ‘Zvorničko ljeto’ .

Beuc je rođen 1982. godine, Krško, Slovenija. Po zanimanju je padobranac. Prije skakanja u Zvorniku, učestvovao je u skokovima u Mostaru i Kragujevcu ove godine.

Kamere su snimile Beucov (34) skok , a na uznemirujućoj snimci vidi se kako nakon skoka izranja, vidjela se ruka, iz rijeke tražeći pomoć, a potom nestaje u vodi. Beuc je bio sedmi po redu skakač a skakao je stilom lasta.

U publici su zavladali šok i nevjerica, a spasitelji i ronioci krenuli su u potragu za skakačem, no voda je mutna i otežava im posao, piše Telegraf.rs.

Natjecanje skakača koje je u Zvorniku organizirano nakon 25 godina, prekinuto je nakon devetog skoka u prvoj seriji.

Tjelo unesrečenog se je još traži a nakon što ga pronađu i izvrši se obdukcija navode u Gradskoj upravi znat će se točan uzrok smrti, piše B92.

Marko Pavlović, skakač iz Kragujevca koji je jučer bio na zvorničkom mostu i spremao se na skok kazao je kako je u šoku:Teško je komentirati. Ovo je ekstremni sport, svi mi skačemo na vlastitu odgovornost, svega smo svjesni, svih opasnosti, svega smo se nagledali… – kazao je.

prociurila snimka Beucovog skoka

jutarnji.hr/hia
foto:zvornikdanas (zd)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *