EU 

Prosvjed građana grada Pise, ne žele izgradnju džamije u blizini krivog tornja

Stotine građana talijanskog grada Pise organizirali su prosvjed, putem kojega pozivaju svoje sugrađane da potpišu peticiju protiv planirane izgradnje džamije u blizini krivog tornja.

 Džamija bi trebala biti izgrađena na samo 400 metara od glavne turističke i povijesne atrakcije grada – kosog tornja u Pisi.

Prosvjed je organiziran na gradskoj tržnici.

“Moramo stopirati izgradnju novih džamija kako bismo spriječili da Italija postane islamističko predgrađe, što bi vodilo gubitku našeg identiteta”, rekla je šefica kampanje “Recimo ne džamijama” i desničarska parlamentarna zastupnica Daniela Santanche, prenosi Index.hr.

“Na peticiji smo već prikupili broj potpisa koji smo ciljali. Prije bilo kakve daljnje izgradnje džamija, nužno je donijeti zakon koji bi regulirao djelovanje unutar džamija i djelovanje imama”, dodaje Santanche, koja je iskoristila prigodu da pozove Talijane da “ustanu i bore se za svoj nacionalni identitet” te za “ponos bivanja Talijanima, ponos na talijanske zakone, tradiciju i kulturu”.

“Nismo mi oni koji šire mržnju. Mi ne postavljamo bombe na aerodrome, u podzemne željeznice, na mjestima gdje mladi ljudi slušaju glazbu. Mržnja dolazi s njihove strane. Mi Talijani smo uvijek bili ljubazni”, istaknula je.

Informacije o tome kako je Gradsko vijeće Pise odobrilo izgradnju džamije na 400 metara od kosog tornja pojavile su se u talijanskim medijima početkom kolovoza.

vecernji.ba/hia
foto:screenshot youtoobe

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *