Gotovina stao u obranu generala Krstičevića od napada medija

Gotovina stao u obranu generala Krstičevića od napada medija 
NAKON što je Nacional krajem prošlog tjedna iz krugova desno politički orijentiranih umirovljenih generala dobio u uvid dio arhivske građe sigurnosnih službi, koji inkriminira HDZ-ovog generala Damira Krstičevića da je u rujnu 1991. još bio u JNA te da je kasniji poslovni uzlet izgradio na poslovima s MORH-om, u utorak se o svemu oglasio i sam Krstičević.

Prema tvrdnjama osoba koje su Nacionalu tu dokumentaciju dostavile na uvid, ona pokazuje da je Krstičević, čini se, lažirao dio vlastite biografije te prešutio jednu epizodu koja seže u ljeto i početak jeseni 1991. Više neovisnih izvora iz vojnih krugova za Nacional je iznijelo mišljenje da se radi o autentičnoj dokumentaciji, piše Nacional.

U dokumentaciji se navodi kako je Krstičević zastupao tvrdu jugoslavensku liniju te je uvijek govorio da se ne smije vratiti u Ploče, otkud je rodom, jer će ga ustaše ubiti. Više puta govorio je da je Tuđmanova politika ustaška te da je Miloševićeva politika bolja od Tuđmanove.

Krstičević najavio tužbu protiv Nacionala

Krstičević je odbacio navode Nacionala i najavio da će redakciju tog medija tužiti.

Kazao je da se pokušava baciti ljaga na njegovo ime.

“U politici ima svega, razumijem ljude koji se u nju ne žele miješati. Imam svoj dosje, mediji se bave time, posebice izvješće SIS-a, tvrde da sam napao Vukovar. Od svih kandidata mene spominju”, kazao je. Dodao je pri tomu kako nije ni prvi ni zadnji koji se mora s time boriti.

“Zvao me general Gotovina i ustvrdili smo da nam slijedi borba istinom,” poručio je Krstičević, a otkriven je i dio SMS poruke podrške koju je Gotovina uputio Krstičeviću:

Gotovina: Dokazao si svoju odanost

“Ti si svoju odanost dokazao u presudnim godinama.
Tvoj put od vojnika do ratnog zapovjednika jedne od najslavnijih postrojbi Hrvatske vojske, 4. gardijske brigade, bio je čestit i uzoran.

Živimo uspravno s vjerom u sutra.

Uz pozdrav,
Tvoj,
Ante Gotovina”, stoji u SMS-u.

Milanović: Krstičević je heroj

Medijske navode o Krstičeviću i njegovoj nekadašnjoj službi u JNA danas je prokomentirao i Zoran Milanović. Milanović je  kazao kako zna da je nekada bio u toj vojsci, ali da je prešao na hrvatsku stranu i što se njega tiče, taj čovjek je heroj.

“Ne bih glasao za njega da sam u Dalmaciji, ali neću ga pljuvati. To su ćorava posla, ostavite čovjeka na miru”, kazao je.

Krstičević nositelj X izborne jedinice

Nositelj HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici Damir Krstičević u srijedu je, prilikom susreta kandidata te liste s braniteljima u Splitu, poručio kako se HDZ konsolidirao te da nije “razbijena vojska”, a zauzeo se i za suzbijanje “veza i klijentelizma” ponajprije u svojoj stranci.

“Neki su mislili da ćemo biti razbijeni, ali konsolidirali smo se, nismo razbijena vojska”, rekao je Krstičević. Pritom je dodao kako je za predsjednika HDZ-a izabran Andrej Plenković, čovjek koji ima “širinu i sposobnost”, odnosno moderan  čovjek i političar.

Krstičević se zauzeo za, kako je rekao, istrebljenje “veza i klijentelizma”, ponajprije u vlastitim, odnosno HDZ-ovim redovima.

“HDZ će našu državu s Plenkovićem urediti da bude bolja. Naše društvo treba biti pravednije, da uspjeh ovisi o radu, a ne o vezama i klijentelizmu, što treba suzbiti, prvo u HDZ-u, a onda i dalje”, istaknuo je Krstičević.

Rekao je i kako je HDZ za predstojeće prijevremene parlamentarne izbore osvježio svoje liste tako da su od ukupno 11 izbornih jedinica u sedam njih novi nositelji dok Zoran Milanović, kako je rekao, na izbore ide s istom ekipom i s istim programom.

“Puno je ekonomista na našim listama, jer je gospodarstvo ključno. Treba smanjiti javni dug i podići kreditni rejting na investicijsku razinu. Ako to napravimo, kamate padaju i možemo uštedjeti i tri milijarde kuna, a planiramo i cjelovitu poreznu reformu”, kazao je Krstičević prilikom druženja HDZ-ovih kandidata u X. izbornoj s braniteljima.

Krstičević je spomenuo i medijsku kampanju u kojoj se, kaže, pokušava baciti ljaga na njegovo ime.

“U politici ima svega, razumijem ljude koji se u nju ne žele miješati. Imam svoj dosje, mediji se bave time, posebice izvješćem SIS-a, tvrde da sam napao Vukovar. Od svih kandidata mene spominju”, kazao je. Dodao je pritom kako nije ni prvi ni zadnji koji se mora s time boriti.  “Zvao me general Gotovina i ustvrdili smo da nam slijedi borba istinom”, poručio je Krstičević.

index.hr/antenazadar /hia
foto:FAH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *