Srbija podigla optužnicu protiv Branimira Glavaša

Srbija je protiv Branimira Glavaša podigla optužnicu 2011. godine, a o tome ga je izvijestilo Ministarstvo branitelja. Glavaš je, podsjetimo, u utorak javno zatražio Ministarstvo da ga obavijesti je li protiv njega raspisana srbijanska tjeralica.

– Ministarstvo i Vlada plasiraju u medijima kako branitelje obavještavaju o tjeralicama. Ja sam na optužnici iz 1992. i nikada nisam obaviješten da je za mnom raspisana tjeralica. Molim da mi jave postoji li takva tjeralica – poručio je Glavaš u utorak.

Iako je na dopisu Ministarstva naveden datum 26. srpanj, Glavaš je izvijestio medije kako mu je odgovor iz Ministarstva stigao u srijedu 24.kolovoza.

Ministarstvo pak navodi kako je 25. srpnja “na svoje traženje, od nadležnih hrvatskih tijela dobilo informaciju” da je Srbija podignula optužnica protiv Branimira Glavaša 2011. po, ističu, spornom Zakonu o organizaciji i nadležnosti državnih tijela u postupku za ratne zločine.

“Također Vas izvještavamo da zajedno s Ministarstvom pravosuđa, nadležnim institucijama i Vladom RH poduzimamo sve korake da se ukine primjena spornih odredbi”, stoji u dopisu upućenom na adresu B. Glavaša.

vecernji.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *