Pokušaj atentata? U Pragu uhićen naoružani muškarac koji se pokušao ubaciti u autopratnju Angele Merkel

Je li riječ o pokušaju atentata ? Češka policija uhitila je u četvrtak naoružanog muškarca koji se u Pragu pokušao ubaciti u automobilsku pratnju njemačke kancelarke Angele Merkel, a kako prenosi britanski “Mirror”, moguće je da je kancelarka izbjegla atentat, piše N1.

List navodi da se muškarac koji je vozio crni mercedes pokušao ubaciti u premijerkinu pratnju na putu do praškog aerodroma.

Po policijskim navodima muškarac je uhapšen pod sumnjom da je planirao zločin koji je usmjeren protiv dužnosnika i da su slučaj preuzeli detektivi.

List navodi da se vozač oglušio na policijska upozorenja i da se pod svaku cijenu htio priključiti koloni. Nakon što mu je policija rekla da će, ukoliko se ne zaustavi pucati, stao je i izašao iz automobila, nakon čega je uhapšen.

Policija je u njegovom vozilu našla palicu, sprej sa suzavcem i lisice.

Angela Merkel boravila je u četvrtak u Pragu gdje je s češkim liderima razgovarala o migrantskoj krizi. Dočekali su je i nezadovoljni demonstranti.
Merkel ovaj tjedan ima niz susreta s državnicima zemalja Europske unije. Razgovori služe za pripremu neslužbenog summita Europske unije 16. rujna u Bratislavi.
Jedno od najspornijih pitanja tijekom njezina obilaska europskih prijestolnica je izbjeglička kriza.
N1/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *