RUJANSKI IZBORI: Kampanja prljava,Milanović u priču uvukao i Plenkovićevu majku.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju ujutro je održao konferenciju za novinare na kojoj je iznio svoj rezime dosadašnjeg dijela kampanje a osvrnuo se i na najnoviju Milanovićevu izjavu .

Obišao je sve izborne jedinice, predstavio sve kandidate i kaže kako je zadovoljan učinkom.

“Vidim promjenu političkog diskursa u kampanji i to je vrijednost koju je HDZ dao”, uvjeren je Plenković.

Jasno je poručio kako nikakve velike koalicije HDZ-a i SDP-a neće biti.

“To ne dolazi u obzir. HDZ je fokusirao kampanju na program, na rješenje problema, dok je SDP-ova kampanja agresivna. A agresija je znak slabosti. Oni se služe manipulacijama i neistinama”, kaže Plenković.

Dodaje kako je Milanović uvrijedio hrvatske branitelje, ali i njegovu majku.

Podsjetimo, snimka sastanka Milanovića s braniteljima procurila je u javnost a u njoj se vidi kako govori da njegova majka, za razliku od Plenkovićeve, nije bila “vojni lekar”.

“Drznuo se spomenuti moju majku, to je slučaj bez presedana, ona je inače ugledni internist-kardiolog, liječnica u mirovinu, o čijim profesionalnim i ljudskim kvalitetama mogu svjedočiti njezine kolege i pacijenti. Radila je u bivšoj vojnoj bolnici, pa u KB Dubrava.

Ja mu kao kršćanin mogu oprostiti, ali mu to neću zaboraviti. Nikad mi neće pasti na pamet nešto takvo reći o ičijoj obitelji. I to razlikuje HDZ od SDP-a. Razlikuje nas jesmo li diletanti kad komentiramo druge države i narode i sagledavamo li sve aspekte izgovorenog. Siguran sam da takve riječi nisu dostojne onoga tko obnaša dužnost premijera. Zato je na hrvatskim biračima da odluče žele li ozbiljno i vjerodostojno vodstvo, ili šarlatanstvo i diletantizam. To je izbor pred hrvatskim biračima 11. rujna.

Oni koji su imali šansu i nisu je iskoristiti, trebaju razmisliti jesu li njihove poruke uvjerljive pred hrvatskim biračima. Čini mi se da to birači u svim izbornim jedinicama jako dobro vide. HDZ će u ovoj kampanji nastaviti s konstruktivnim pristupom”, kazao je Plenković.

Milanovićeva izjava o BiH

Izjavu Milanovića da BiH nije država i da se u njoj nema s kim razgovarati- komentirao je predsjednik predsjedništav BiH Bakir Izetbegović ” Što se mene tiče ubuduće i nema”, poručio je dodajući kako se Milanović “svojom prepotencijom i arogancijom odlično uklapa u balkanski milje”. Ocijenio je kako je Milanović političar koji ne pazi ni što govori niti što radi jer da je drugačije “ne bi doveo hrvatsku ekonomiju i odnose unutar hrvatske nacije u depresivno stanje”.
BH ministar vanjskih poslova Igor Crnadk je izjavio kako “Milanović primitivizmom konkurira Miloradu Dodiku ( iz RS)”.
I naslovnica “Dnevnog avaza” posvećena je predsjedniku SDP-a s porukom “Sram te bilo Milanoviću”.

vecernji.hr/hia
foto:

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *