Bomba ekslpodirala u Bruxellesu, nema ozlijeđenih

U Bruxellesu nočas oko 2.30 sati  eksplodirala je bomba kraj laboratorija Instituta za kriminalistiku. Automobil  je probio ogradu
parkirališta  a “jedan ili više počinitelja”navodno su detonirali bombu. U eksploziji zgrada je bila prazna,  nema ozlijeđenih, javio je  BBC

Institut se nalazi u Neder-Over-Hembeeku, predgrađu na sjeveru Bruxellesa. Institut je povezan s belgijskim ministarstvom pravosuđa i provodi forenzička vještačenja u kaznenim predmetima, stoji na web stranicai instituta.

Tužiteljstvo u Bruxellesu potvrdilo je da je zabilježena eksplozija u institutu koji je u sjevernom predgrađu Bruxellesa no uzrok eksplozije nisu još mogli potvrditi.

Zasad se zna da je uhićeno petero ljudi.  Mediji prenose kako je eksplozija uzrokovala ‘znatnu’ štetu.

HRT-ova dopisnica iz Bruxellesa Jasna Paro javila je da se iz ureda  belgijskog istražitelja saznaje da je najvjerojatnije netočna pretpostavka o tome da se radi o terorističkom napadu. Iako se nijedna mogućnost još ne isključuje vjerojatnije je da se radi o kriminalu te da su počinitelji namjeravali  uništiti forenzičarske uzorke koji se u tom policijskom laboratoriju istražuju.

Glasnogvornica policije izjavila je da ne može potvrditi da se radi o  terorizmu, kao ni da je za napad korištena bomba. Moguće je da je eksplozija o kojoj  govore svjedoci izazvana požarom, rečeno je u policiji.

Belgijski mediji javljaju da je požar izazvan arsenom, da su se počinitelji uspjeli probiti kroz tri reda prepreka te da su zapaljiv materijal ubacili kroz podrumski prozor gdje se nalazi forenzičarski laboratorij za ispitivanje DNA uzraka. Pretpostavlja se da je motiv napada bio onemogućiti istragu i uništiti dokazni materijal.

U Belgiji je i dalje na snazi najviša razina opreza zbog bombaških napada na Bruxelles u ožujku, u kojima je ubijeno 32 ljudi.

hia
foto:FAH

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *