Upozorenja postolara na pet najvećih grešaka koje radimo sa svojom obućom!

Postolari otkrivaju pet najvećih grešaka koje radimo sa svojim cipelama i tenesicama bez obzira radi li se o skupoj ili jeftinoj obući.

Skuplje i kvalitetnije ili jeftinije ‘polovnjače’ – bez obzira na to kakve cipele imamo, svi želimo da one dulje budu nosive. Naravno, u tom slučaju moramo se pravilno brinuti o njima i održavati ih, a u tom procesu uvijek nam se potkrade greška, piše zadovoljna.dnevnik.hr .

Evo tih 5 grešaka:

1. Perete tenisice u perilici za rublje. Ne samo da time narušavate kvalitetu tenisica jer ni one najbolje nisu ‘otporne’ na veš mašinu nego uništavate ljepilo u bazi zbog kojeg će se đon početi trgati.

2. Nosite brušenu kožu po kišnom vremenom. Cipele od brušene kože nikada nemojte nositi po kiši jer ćete ih nepovratno oštetiti. Postolari kažu da je šteta koja nastane nakon što se namoče nepopravljiva u većini slučajeva.

3. Ne štitite cipele. Ovisno o materijalu obavezno ih treba zaštititi prije nošenja. Za svaki tip cipele postoji sredstvo za održavanje koje morat koristiti. To nije samo navlakuša trgovaca koji vas žele namamiti da potrošite više novca od planiranog nego uvjet za cipelu koja će dugo trajati.

4. Previše nosite omiljene cipele . Možda se ne želite skidati iz njih, ali one će se zbog toga brzo istrošiti. Postolari mogu popraviti štetu poput izlizanog ili odlijepljenog đona, ali cipelu koju je noga maksimalno razgazila teško će vratiti u prvobitno stanje.

5. Uskraćujete im zrak. Baš kao i ljudska koža, cipele imaju svoje pore kojima je potreban svježi zrak. Zato ih nemojte spremati u ormar na dulje vremenske periode. Također ih nemojte predugo držati u plastičnim vrećicama i pokušajte ih s vremena na vrijeme provjetriti (zadovoljna.dnevnik.hr)

hia.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *