Vjenčao se Davor Lukšić, njmlađi sin hrvatskog iseljenika Andronica Lukšića

Vjenčanje Davora Lukšića u talijanskom gradiću Lecceu

Vjenčanju milijardera hrvatskih korijena Davora Lukšića (33) i Cristel Carrisi (30)  kćeri talijanskih glazbenih zvijezda Al Bana Carrisija i pjevačice Romine Power već mjesecima je punilo stranice talijsnkih medija, piše vecernji.hr

Je li bilo glamurozno kako se najavljivalo? Sigurni smo da jest, jer u igri su pripadnici poslovne elite i talijanskog jet seta, no teško je govoriti o detaljima jer za medije su informacije dijeljene na kapaljku.

Logično, vjenčanje je ipak intimna stvar. Ono što se zna jest da je održano u pitoresknom talijanskom gradiću Lecceu, čije su uličice bile zatvorene za mladence i njihovih 500 uzvanika. Ceremonija je upriličena u baroknoj crkvi San Matteo, mladenku je do oltara doveo otac, a nakon obreda svatovi su se preselili na ranč La Mea u Cellinu.

Zgodan je podatak da nije bilo darova, već su gosti izdašne novčane svote kojima bi po pravilima trebali darivati mladence, donirali u organizaciju za zaštitu mora. Par je zajedno pet godina. Upoznali su se sasvim slučajno na jednoj poslovnoj večeri i momentalno zaljubili.

Lukšić, čovjek kojeg slobodno možemo zvati jednim od vladara hrvatskog turizma, u javnosti se slabo pojavljuje. Potomak je najbogatije obitelji u Čileu, koja je pak potekla od siromašnog bračkog zemljoradnika Polikarpa Lukšića koji se 1910. ukrcao na prekooceanski brod i otplovio u Južnu Ameriku.

Lukšić je vlasnik velikog broja luksuznih hotela diljem jadranske obale, uključujući i dubrovački hotel Excelsior u kojem je proslavio i svoj 30. rođendan i tada hrvatskoj javnosti predstavio svoju zaručnicu Cristel.

Ona je pak pjevačica, modna dizajnerica… jednom riječju velika zvijezda u domovini, i to ne samo zbog poznatih roditelja čiji su hitovi poput “Felicita” ili “Ci sara” vladali radijskim eterom ne samo u Italiji već i kod nas.

Al Bano i Romina više nisu u braku, rastali su se 1999. pod pritiskom obiteljske tragedije. Naime, njihova druga kći Yelina 1994. u dobi od 24. godine nestala je u New Orleansu i nikada nije pronađena.

Cristel je izdala dva glazbena albuma, sudjelovala u talijanskoj verziji “Farme”, česta je gošća televizijskih talk showova. Trenutačno, osim planiranjem medenog mjeseca, zaokupljena je linijom kupaćih kostima Crisberry koje joj pomaže promovirati i suprug, čiji polo tim na turnirima na odjeći nosi ime njezina brenda.

U vezi s Cristel postoji još jedna zanimljivost. Naime, njezina je krsna kuma Majka Terezija koja je jučer proglašena svetom. Igrala je značajnu ulogu u Cristelinu životu i njoj u čast mlada žena bavi se volontiranjem i humanitarnim radom.

Obitelj Lukšić uspješni poduzetnici na hrvatskom Jadranu

Turizam u Hrvatskoj vodi Davor Lukšić Lederer, nakon što jenjegov pokojni stric Guillermo (umro od raka 26.ožujka 2013) prije deset godina vodio pregovore i odlučivao o prvim turističkim poslovnim operacijama na hrvatskom Jadranu. Kao i većina onoga čega se uhvate, tako je i turistički biznis u hrvatskoj Lukšićima izuzetno profitabilan. Kako piše hrvatski Forbes, Lukšići se u turizmu na hrvatskoj obali ne trude biti najbolji ni po broju kreveta ni po ostvarenom prihodu ili njegovu rastu. Trude se i u tome jesu bolji od svih ostvariti najbolji povrat na vlasnički kapital, koji u njihovu slučaju iznosi 5 posto za 2011. godinu, dok konkurencija radi sa 1 posto povrata ili bez njega. Porečka Plava Laguna lani im je donijela 71,3 milijuna kuna dobiti iz 539,7 milijuna kuna prihoda (HIA)

vecernji.hr/ HIA.com.hr
foto: Facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *