Milanović se povlači s čelne funkcije u SDP-u

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović neće se više kandidirati za predsjendika stranke, objavio je to na konferenciji za novinare u središnjici stranke. Očekuje da , nakon ovakvih izbornih rezultata – stranačka tijela čim prije raspišu unutarstranačke izbore. Nije želio govoriti o svojim nasljednicima. Zasad se u toj funkciji spominju Tonino Picula, Siniša Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić.

Milanović je kazao kako njegova želja da Hrvatska dobije stabilnu vladu, a takva, po njemu – nije eventualna vlada HDZ-a i Mosta. “Od velike koalicije – ništa”, poručio je Milanović te dodao njegova čestitka Andreju Plenkoviću ionako nište ne znači. Šanse za SDP s nekim sastavi vladu su ‘minimalne’. Nije unaprijed protiv razgovora s Mostom, a ako dođe do poziva – o tome moraju odlučiti članovi stranke. Milanović je rekao kako su su standardi za SDP-a neusporedivo viši nego za drugu stranu. Za Plenkovića je rekao kako je bio štićenik u komunističkom režimu te da je odrastao sa srebrnom žličicom u ustima. Dodao je da očekuje ispriku zbog spornih izjava iz HDZ-a da je štitio udbaške egzekutore.

U stranci još vjeruju da mogu sastaviti Vladu

“Svatko tko treba učiniti svoje za bolji SDP, valjda će to učiniti”, rekao je primorsko-goranski župan SDP-ov Zlatko Komadina te dodao kako unatoč izbornom rezultatu koji HDZ-u daje prednost od sedam mandata ispred Narodne koalicije, smatra da još nije sve gotovo. Izbori ulaze u treću trećinu, smatra. ” S obzirom na to da postoji mogućnost da se vlada zatvori i u lijevom političkom polu s centrom, treba pričekati – jer za proglašenje poraza ima vremena. Ta točka je formiranje vlade, a ako se formira vlada desnog centra, onda su izbori završili, do tada nisu gotovi”, kazao je Komadina.

Komentirajući najavljeno Milanovićevo povlačenje Andrej Plenković je danas rekao novinarima ispred Središnjice HDZ-a”Rezultati izbora očito imaju konzekvence za svakog od političkih lidera”

Neslužbeni rezultati nedjeljnih izbora

hrt/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *