Predsjednica se obratila javnosti nakon izbora

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u javnom obraćanju čestitala je svim građanima na prvim uspješnim prijevremenim parlamentarnim izborima za deveti saziv Hrvatskog Sabora.
‘Hrvatska je pokazala da je država zrele demokracije’ – poručila je. Čestitala je i svim zastupnicima koji su izabrani u sabor, a posebnu čestitku uputila je relativnom pobjedniku izbora Andreju Plenkoviću, Hrvatskoj demokratskoj zajednici i njezinim partnerima.

Unatoč pojedinačnim neprimjerenim izjavama, protekla predizborna kampanja predstavlja značajan demokratski iskorak obzirom da je najvećim dijelom bila usmjerena na egzistencijalne probleme hrvatskih ljudi, a ne na podjele.

Ipak, manjak broja glasača koji su izašli na izbore moramo shvatiti kao važno upozorenje i poruku svima da odgovornije obnašaju povjerene dužnosti i vrate povjerenje u politiku i političare.

održava se od 10-12 listopada

Pred nama su konzultacije za sastavljanje nove hrvatske vlade s kojima ću započeti po dobivanju konačnih službenih rezultata izbora od Državnog izbornog povjerenstva. Vjeruje kako će se vlada sastaviti, no na predstojećim konzultacijama neće dopustiti ‘odugovlačenja i ultimatume. Hrvatska nema vremena za nova politička nadmudrivanja’.
Treba nam odlučno i sposobno vodstvo okrenuto budućnosti, koje će osigurati stabilnost, razvoj i gospodarski rast.

Neslužbeni rezultati nedjeljnih izbora

vecernji.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *