Troje novih potencijalnih kandidata za EU parlament

Hrvatski EU parlamentarci Andrej Plenković , Ivana Maletić i Davor Ivo Stier  napuštaju EU parlament. Na njihova mjesto u Bruxellesu ide troje novih parlamentaraca, prema pisanju medija to su Ivan Tepeš (predsjednik HSP AS u ostvci), Željana Zovko (HDZ BiH) i Ivica Tolić (HDZ)

Dobra plaća

Nije u pitanju samo politički prestiž, nego i vrlo lukrativne plaće od nekih 8000 eura bruto te više nego izdašne dnevnice od oko 300 eura. U Europskom parlamentu nema instituta zamjenika zastupnika, nego nakon ostavke parlamentarca na njegovo mjesto dolazi onaj koji je bio iza njega na izbornoj listi. Ako sve troje HDZ-ovih zastupnika uđu u novu hrvatsku Vladu, na njihovo će mjesto doći HDZ-ovac Ivica Tolić, zatim predsjednik HSP AS-a u ostavci Ivan Tepeš i HDZ-ovka iz BiH Željana Zovko. Oni su bili na sedmom, osmom i devetom mjestu HDZ-ove izborne liste koju je vodio Plenković. Zanimljivo je da je Željana Zovko trenutačno veleposlanica BiH u Italiji.

Navijaju za HDZ i Most

Mjesto europarlamentarca dobro bi došlo i Ivanu Tepešu koji se s HSP AS-om nije proslavio na prijevremenim izborima. Tepeš tvrdi da dosad nije razgovarao s HDZ-om o svom eventualnom odlasku u glavni grad Europe.

– Nije floskula, ali o tome nisam razmišljao. O tome ću razmišljati kada počnem pregovore s HDZ-om – ističe Tepeš dodajući da je kvalificiran za rad u Europskom parlamentu. Tečno govori engleski, a služi se i njemačkim. Kako vidimo, Ivica Tolić, Ivan Tepeš i Željana Zovko imaju puno razloga da navijaju za dogovor HDZ-a i Mosta.

vecernji.hr/hia
foto:HSP-AS; HMS; CROPIX

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *