Ćiro razočaran svojim izbornim rezultatima u BiH

Mirosalv Ćiro Blažević na ovim je parlamentarnim izborima pokušao osvojiti glasove BiH Hrvata za stranku Milana Bandića no doživio je poraz.

Za tri saborska mandata iz dijaspore (tzv. 11. izborne jedinice) malo političkih stranaka uopće ulazi u utrku.  HDZ se uglavnom uvijek kandidira  a ljevica uglavnom nikad. Pa ipak na ovim izborima mandat u dijaspori pokušao je izboriti Milan Bandić i doživio je fijasko.

Sigurno je da sam očekivao bolji rezultat. Nisam ni sanjao da bi mogao izboriti mandat. Očekivao sam više onih koji su glasovali za mene, a ispalo je da je za mene samo uža rodbina glasovala. Rezultat je porazan, rekao je Ćiro koji je u sportu pobjeđivao. Opet se ispostavilo da sportaš teško može egzistirati u politici jer glasači imaju svoju filozofiju koja je jasna, dodaje.

Na pitanje kako se on uopće našao na listi Milana Bandić, Blažević je odgovorio: Čujte, prije svega, ja sam Bosanac. Imam savršen uvid u teškoće koje oni imaju u BiH. Osim toga, prijatelj sam Milana Bandića i bio sam vrlo počašćen kad me pozvao, kazao je. Ponovio je kako mu je jako žao zbog rezultata izbora, više zbog Bandića nego njega samoga. On je uistinu zadužio sve Hrvate u BiH, izjavio je Miroslav Ćiro Blažević za hrt.

hrt/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *