Stakleni most zatvoren 13 dana od otvaranja

Stakleni most Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge u Kini sa svojih 300 metara visine i 430 metara dužine oborio je više svjetskih rekorda, ali je nažalost 13 dana nakon otavaranja zatvoren je zbog “velike navale posjetitelja”, piše jutarnji.hr

Impozantni stakleni most otvoren je u Kini uz veliku pompu 20. kolovoza ove godine. Međutim, zatvoren je samo 13 dana poslije! Preko njega se više ne može prijeći i pitanje je hoće li moći i ubuduće.

Kako su nadležni izjavili za CNN, most je “preplavljen turistima”. U jednom trenutku na mostu može biti 800 ljudi, što znači da je dnevni kapacitet oko 8000 osoba. Međutim, prema izjavama mjerodavnih službi, oko 80.000 ljudi želi prijeći stakleni most svaki dan.

Na pitanje puca li staklo, odgovorili su da ne postoje “nikakvi problemi”, niti je bilo nezgoda.

Prema izjavi, vlada je most zatvorila zbog “hitnog poboljšanja i obnove”.

Stakleni je most dizajnirao Haim Dotan kako bi se što bolje uklopio u Nacionalni park Zhangjiajie. Most je izrađen od čeličnih rama i staklenih panela, postavljenih i na pod i na ograde, koje osiguravaju fantastičan i neometan pogled na predivnu prirodu.

Prema prvobitnoj ideji, most je trebao dobiti platformu za bungee skokove, a dogovorene su i prve modne revije na kojima je pista trebala biti stakleni pod iznad provalije visoke 300 metara. No, sve je otkazano do daljnjega.

jutarnji.hr/HIA
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *