SUKOBI U SDP-u: Raspada se Milanovićeva struja

U SDP-u zadnjih dana tinja pravi mali rat. I to upravo među onim ljudima koji su do jučer zdušno stajali uz još uvijek aktualnog šefa Zorana Milanovića. I dalje mu zamjeraju što je stao iza kandidature Ranka Ostojića kojeg ne vide kao dobrog kandidata za njegova nasljednika, ali i što se nije pokušao postići dogovor o jednom kandidatu iz te tzv. Milanovićeve struje.
Izvori vecernjeg lista iz SDP-a kažu kako je Ostojićeva kandidatura za novog predsjednika stranke “skuhana” na Iblerovu trgu i plod dogovora s Milanovićem do kojeg je došlo isti dan kad je Milanović objavio da se ne namjerava kandidirati za predsjednika stranke.

Priča se i kako je takav dogovor jako teško pao članu predsjedništva SDP-a  Siniši Hajdaš Dončiću koji je u tom trenutku i sam još vagao hoće li se kandidirati ili neće. Na kraju je odustao, ali i javno kazao da, ako se odluči kandidirati, njegov glas ima Orsat Miljenić, a ne Ranko Ostojić. “Mislim da je bolji kandidat od mene – kazao je član Dončić. Smatra  da ministar pravosuđa u Milanovićevoj vladi ima kvalitete za preuzimanje stranke nakon Zorana Milanovića. SDP-ovci koji bi bili skloni podržati Miljenića ističu njegove dvije bitne prednosti – što je novo lice i nije opterećen unutarstranačkim sukobima i podjelama.

Milanović je navodno ljut zbog Miljenićeve najave o kandidaturi a ovaj zamjera šefu stranke što forsira Ostojića

Gordan Maras, član predsjedništva SDP-a, jutros je na televiziji N1  da bi Tonino Picula bio izvrstan kandidat za predsjednika države. Picula njegov izbor za predsjednika SDP-a a ne Ranko Ostojić. Picula bi bio izvrstan predsjednički kandidat – dodao je.

On računa na jaki SDP i na predsjedničkim izborima. Komentirao je mandat predsjednice Grabar-Kitarović” nakon samo dvije godine ima najlošiji rejting od svih predsjednika ili predsjednica. Nažalost, ponaša se na neprimjeren način” rekao je Maras. Sigurno ćemo imati kandidata na predsjedničkim izborima. Nekoliko kandidata može pobijediti.

vecernji.hr/N1/HIA
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *