Tužitelj na sudu hrvatski jezik nazvao ‘ustaškim’

Nevjerojatan događaj zbio se tijekom sudskog postupka u Livnu na kojem je tužitelj hrvatski jezik okarakterizirao kao ustaški ‘paveličevski’.

Suđenje ratnom zapovjedniku Vojne policije HVO-a u Livnu Zdenku Andabaku i njegovim pomoćnicima Muamiru Jašareviću i Seadu Velagiću, koji se terete za ratne zločine nad Srbima, od samoga početka prate brojne kontroverze, a vrhunski skandal izazvao je tužitelj Tužiteljstva BiH Saša Sarajlić koji je hrvatski jezik nazvao ustaškim, piše Večernji list BiH.

Naime, na posljednjoj sudskoj raspravi, ni optuženi ni odvjetnici nisu mogli vjerovati što je izgovorio Sarajlić, koji očito ima snažne predrasude prema optuženim pripadnicima HVO-a.

Naime, u srijedu, 6. rujna počelo je ulaganje materijalnih dokaza Tužiteljstva BiH u predmetu za slučaj “Livno”.

Prilikom predstavljanja dokumenta pod nazivom “Popis pronađenog naoružanja kod srpskog stanovništva”, tužitelj Saša Sarajlić, obraćajući se Sudskom vijeću, naglasio je da se radi o “Pavelićevom rječniku”, misleći pri tom na hrvatski jezik, piše Večernji list.

Ovo je samo jedan u nizu napada u BiH na hrvatski jezik i budučnost hrvatskog naroda

 

HMS/HIA
foto:

2 thoughts on “Tužitelj na sudu hrvatski jezik nazvao ‘ustaškim’

  1. Ovo je još samo jedan od događaja u nizu drugih kojima se potvrđuje koliko je hrvatski narod u BiH žigosan i neravnopravan s druga dva naroda. A hrvatski jezik koji je službeni jezik u BiH se nastoji obezvrijediti upravo od onih koji bi trebali voditi se načelom pravde i zakona (uredništvo hia)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *