Serija ‘Igra prijestolja’ osvojila tri Emmya u Los Angelesu

Serija “Igra prijestolja ” krvava i seksom nabijena saga o plemenitaškim obiteljima koje se nadmeću za kontrolu nad Željeznim tronom, snimala se i u Dubrovniku, na svečanoj dodjeli u Los Angelesu osvojila je tri Emmy-a.

Time je postala najnagrađivanija serija u gotovo sedam desetljeća otako se dodjeljuju američke televizijske nagrade.

Krvava i seksom nabijena saga HBO-a o plemenitaškim obiteljima koje se nadmeću za kontrolu nad Željeznim tronom, koja se djelomično snimala i u Dubrovniku, na 68. dodjeli Emmyja dobila je nagrade za najbolju dramsku seriju, scenarij i režiju.

Broj nagrada za tu seriju do sada popeo na 38, što je jedna više od komedije “Fraiser” koja ove godine nije osvojila ništa u glumačkim kategorijama a imala je tri nominacije.

Najboljom komedijom proglašena je “Potpredsjednica”, drugu godinu zaredom, a njezina glavna zvijezda Julia Louis-Dreyfus osvojila je nagradu za najbolju glumicu petu godinu uzastopce i posvetila je svom ocu koji je preminuo prije dva dana.

Drugi favorit, hvaljena serija “Narod protiv OJ Simpsona”, osvojila je devet nagrada, uključujući  i onu za najbolju seriju ograničenog broja epizoda.

Najboljim glumcem u komediji drugi put je proglašen Jeffrey Tambor za “Transparent”.

Emmyja za vodeću glumica u drami dobila Tatiana Maslany za “Siročad” i time pobijedila favoriziranu Robin Wright (“Kuća od karata”)

Muška zvijezda “Kuće od karata” Kevin Spacey, dvostruki oskarovac koji nema još nijedan Emmy, opet je ostao kratkih rukava. Pobjednikom u glavnoj ulozi u drami proglašen je Rami Malek (“Mr. Robot”).

U borbi televizijskih kuća pobijedio je HBO s 22 Emmyja, šest osvojenih u nedjelju i 16 prošlog vikenda u tehničkim kategorijama, drugi je FX s ukupno 18 nagrada.

vijesti.rtl / hia
foto: scena iz serije (youtoobe)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *