Počele pripreme za 70. Hrvatski bal u Beču

Jubilarni, 70. »Hrvatski bal u Beču« će se održati 21.siječnja 2017. godine  u reprezentativnoj dvorani Parkhotela Schönbrunn.

“S jedinstvenim sloganom – Hrvati meet Schönbrunn nastavljamo tradiciju prethodnih balova temeljenu na kulturi, diplomaciji, gospodarstvu i politici. Ovaj put se kroz vremenski i glazbeni vremeplov posebno obraćamo publici koja od samih početaka dolazi ovdje”, rekao je Petar Tyran, predsjednik organizacijskog odbora.

U skladu s jubilejom osmišljen je i program. Goste iz Austrije, Mađarske, Slovačke, Italije i Hrvatske zabavljat će različite glazbene skupine i orkestri.

Jazz orkestar Sigi Feigl podsjetit će na glazbene stilove 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, Cimbalova banda Petra Kuštara iz Bratislave svirat će ciganske melodije srednjeg Gradišća, a domaći Pax i ovaj put namjerava oduševiti publiku.

Nastupit će i sastav Bruji s programom za mlade generacije, Koprive iz Petrovog sela u Mađarskoj i bjelovarski Dixieland band s posebnim gostom Stjepanom Fortunom.

Iz Italije na bečki bal dolaze i moliški Hrvati te njihova mlada glazbena skupina KroaTarantata.

Za glazbeni doček uzvanika organizatori su pozvali tamburaški sastav Stalnost iz Čajte.

“Bit će tu i ponoćna kvadrilja, kako vidite za svakoga ponešto”, istaknuo je Tyran dodavši kako bal tradicionalno završava u ranim jutarnjim satima gulaš juhom u Hrvatskom centru.

Organizator moli sve posjetitelje, posebno one starije dobi i njihove nasljednike, da se jave ukoliko imaju stare fotografije, ulaznice, plakate ili bilo koji drugi materijal iz proteklih 70 godina. Kontak adresa je Hrvatski centar Beč 4., Schwindgasse 14, telefon: 01/504 63 54, mail: ured@hrvatskicentar.at).

vecernji.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *