Hrvoje Runtić se priključio Mostu kao nezavisan član

Hrvoje Runtić, iako je ranije demantirao prelazak, se priključio Mostu ali kao nazavisni član.Time je klub zastupnika Mosta porastao na 14 zastupnika u Saboru.

“Nakon puno promišljanja i konstruktivnih razgovora odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti Klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke. Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati”, rekao je Runtić. Dodaje da je jedino u Mostu prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržava – izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva. Naglašava da ostaje nezavisni zastupnik jer se ne želi vezati ni uz jednu stranku.

“Drago nam je što će se gospodin Runtić priključiti Mostovu klubu zastupnika kao nezavisan zastupnik. Ideja Mosta upravo je i bila okupiti nezavisne pojedince koji ne žele biti opterećeni ideološkim i političkim konotacijama. Vjerujem da će Hrvoje Runtić znatno pridonijeti radu našeg Kluba zastupnika koji će u budućem sazivu Sabora brojiti najmanje četrnaest zastupnika”, prokomentirao je za vecernji list Nikola Grmoja. 

Podsjetimo Runtić je ranije snimljen u Importanne centru u Zagrebu kako pije kavu s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom. S Runtićem je bila i njegova supruga Mihaela Varga, članica Središnjeg odbora Živog zida.Snimku susreta Runtića s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom, objavio je novinar Sanjin Španović na Facebooku.
Nakon sastanka Runtić je demantirao napise o mogućem prelasku u Most. “Na sastanku smo razovarali  oko prijedloga izmjene Ovršnog zakona koji je jedan od sedam jamstava koje smo tražili od HDZ-a. To je zajednička tema, postoji zajednički interes kluba Mosta i Runtića koji je, podsjećam nezavisni zastupnik – kazao je Grmoja i dodao nije bilo govora o pristupanju Runtića Mostu.

Hrvoje Runtić ipak napustio Živi zid ali ne kako bi se priključio Mostu, kako kaže, biti će neovisni zastupnik u Saboru.

Odlazaka Hrvoja Runtića iz Živog zida je logičan potez budući da su se od kraja izbora u javnosti pojavljivale razne obostrane optužbe. Ivan Vilibor Sinčić požalio se kako mu se Runtić ne javlja od izborne noći, a Runtić je kazao kako ne želi sudjelovati u tom cirkusu te da nema vremena “natezati se s hrpom dječurlije”.

Runtić je optužio Sinčića, Palfi i Pernara da na osnovi svojih stavova donose odluke te da se on usprostavio.

 

vecernji.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *