Udruga ‘U ime obitelji’ uputila pismo veleposlanici Meksika u Hrvatskoj

Udruga ‘U ime obitelji’ uputila je pismo meksičkoj veleposlanici za Hrvatsku, gospođi Isabel Bárbara Téllez Rosete izražavajući podršku Nacionalnom hodu za obitelj koji se sutra, 24. rujna, održava u Mexico Cityju.Udruga se pridružuje skupovima podrške koji se danas odražvaju pred meksičkim veleposlanstvima u cijelom svijetu.

Sutrašnji Nacionalni hod za obitelj je nastavak mirnih prosvjeda održanih u 122 grada (Guadalajara, Aquascalientes, Querétaro, Monterrey, Puebla, Jalapa – prilažemo fotografije za objavu) u kojima je sudjelovalo 1 140 580 Meksikanaca pružajući  ogroman otpor pokušajima aktualnog meksičkog predsjednika da u ustavu Meksika redefinira brak  negrajući da je to jedino zajednica žene i muškarca te nametne rodnu ideologiju ograničavajući prava roditelja na odgoj njihove djece.

Budući da meksičko veleposlanstvo nadležno za Hrvatsku ima sjedište u Budimpešti – pismo udruge  U ime obitelji  kojim izražava podršku  meksičkolm pokretu za brak i obitelj predali su predstavnici partnerskih mađarskih udruga na sastanku s meksičkom veleposlanicom.

Donosimo sadržaj pisma na hrvatskom jeziku te prilažemo pismo na engleskom jeziku:

Vaša Ekselencijo, poštovana gospođo Rosete,

Udruga U ime obitelji (Hrvatska) obraća Vam se povodom velikih prosvjeda meksičkog naroda diljem Meksika protiv nametanja redefinicije braka od strane aktualnog meksičkog predsjednika. Udruga U ime obitelji inicirala je prvi građanski referendum u povijesti Republike Hrvatske – o uvrštenju definicije braka u Ustav, koji je svojim potpisom zatražilo više od 750.000 građana (20% birača). Na taj referendum 1. 12. 2013. je 66% izišlih birača odlučilo da se u Ustav RH uvrsti odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

 

Za svaku demokratsku zemlju izuzeto je važno da vlast poštuje temeljna uvjerenja svoga naroda i da građani mogu javno i demokratski izražavati svoje mišeljenje. U Hrvatskoj su na referendumu o braku cijela Vlada i predsjednik bili protiv ustavne zaštite baka i velike većine hrvatskih građana. Zanimljivo je reći da su i predsjednik i tada vladajuće stranke nakon referenduma o braku izgubili na izborima. Brak i obitelj su temelj svakog društva i naše civilizacije. Očekujemo da će meksička vlada i aktualni predsjednik poštivati volju meksičkog naroda da brak bude i ostane u zakonima i politikama određen kao zajednica muškarca i žene.

Željka Markić, predsjednica
Udruga U ime obitelji

press Udruga  U iem obitelji/HIA
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *