Pokopan ubijeni kapetan OS BiH Miroslav Stojak

Uz visoku vojnu počast i uz prisustvo velikog broja građana u četvrtak je u Staroj Biloj kod Viteza pokopan u subotu okrutno ubijeni Miroslav Stojak (43), kapetan Oružanih snaga BiH.

U organizaciji pokopa veliku podršku obitelji pružili su pripadnici OS BiH, a iza Stojaka su ostali supruga, kći, sin i petorica braće. Članovi obitelji još uvijek ne mogu prihvatiti činjenicu da je Miroslav ubijen.

– Nevjerica je izraženija zbog činjenice da je on po prirodi bio veseo, volio je šalu i druženje, te nije imao sukoba ni s kim. Brat Jozo kaže da ni obitelj nema puno informacija o motivu zločina, osim da je, kako su im naposljetku rekli, najvjerojatnije ubijen iz koristoljublja, navode susjedi.

Tužitelj Dragan Popović još uvijek sve stavlja pod upitnik, a policija, naime, ide za tim da je kapetan namamljen preko Facebooka i sedam puta oštricom sjekire udaren u glavu u trošnoj kući Kenana Varupe (21) u naselju Bukve kod Viteza, koji je nakon dva dana sve priznao. Navodno su se preko društvene mreže upoznali nedavno i dogovorili susret za kavom u kafiću kobne subote oko 17 sati. Tu su se prvi put i vidjeli pa uputili prema kući Varupe koji je od ranije poznat po brojnim krađama i narkomaniji.

– Njemu nije bilo strano ukrasti ni vozilo koje bi zatekao u pogonu pa inspektori te slučajeve dovode u vezu i s prodajom kapetanova forda kojim je počinitelj u nedjelju oko 2 sata i sletio u tunelu kod Žepča pa ga za 1300 maraka ustupio vozaču šlep službe koji je, ne znajući da je riječ o ubojičinu plijenu, vozilo u daljnju preprodaju ponudio preko internet-oglasa. Upravo je to i dovelo obitelj do počinitelja, dodaju susjedi koji ističu kako Varupa iza sebe ima više od 90 kaznenih djela.

– Mi smo bili vezani jedan za drugog. Da je poznavao Kenana Varupu, koji ga je ubio, ja bih morao znati, uvjeren je brat Jozo. Istraga još traje.

vecernji.ba/hia
foto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *