Vučić za govornicom u UN-u prozvao i vrijeđao Hrvatsku

Srpski premijer Aleksandar Vučić odlučio je pokrenuti diplomatsku ofenzivu i preko Atlantika, točnije u Ujedinjenim narodima. Tamo je zloupotrijebio govornicu UN-a da bi ponovno ‘plakao pred svetom’ o problemima koje Srbija ima u ‘regionu’, te se prilikom govora u obraćanju Općoj skupštini UN-a očešao i o Hrvatsku.

Vučić je rekao da se tzv. zapadni Balkan suočava s mogućom nestabilnošću, te da su „zato potrebni mir, razumijevanje, povjerenje i pomirenje u budućnosti“.

„Situacija se na Balkanu poslije 25 godina nije mnogo popravila“, primijetio je Vučić, dodajući da se mora učiniti mnogo više napora, da se uloži vremena i političke volje kako bi se nadišli sporovi, svađe i sukobi iz prošlosti.

U karakterističnom licemjernom bizantinskom stilu nakon niza uvreda i provokacija na račun Hrvatske – koje su došle iz Srbije ovog ljeta (uhićenje branitelja, Jasenovac, Stepinac, Oluja i dr.)- ponovno mu je na tapeti bila – Hrvatska. Tamo je optužio Hrvate upravo za ono što sam čini kao premijer Srbije, zajedno sa svojim ministrima Vulinom, Dačićem i drugima, a to je vrijeđanje Hrvata i Hrvatske.

“Suočavamo se s nekim od najužasnijih uvreda koje nam dolaze od nekih susjeda (op. a. Hrvatske), ja o njima neću reći nijednu ružnu riječ, niti odgovarati, oni su za moju zemlju govorili da smo šaka jada, a mi to nikad nećemo reći ni za jednu zemlju u svijetu”, rekao je Vučić.

Dodao je da je odluka Srbije da ne odgovora i da će tako činiti i ubuduće, čak i akoneki budu ponovo vrijeđali.

Kako je ocijenio, u nekim je zemljama tzv. zapadnog Balkana mržnja veća nego ranije, ali smo „mi Srbi smo uspjeli sačuvati mir i spokoj“, završio je svoj govor.

 narod.hr/hia
foto:Tanjug

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *