Mirko Filipović pobijedio 11 godina mlađeg Koreanca

U prvom kolu Rizinovog kupa u Japanu legenda borilačkog sporta Mirko Filipović (42) -Cro Cop  pobjedio je Koreanca Hyun Man Myunga i izborio četvrt finale. U samo dvije minute Filipović je izborio pobjedu protiv 11 godina mlađeg protivnika i  tako obilježio svoj povratak u ring.

Godinu i pol nakon što je objavio da odlazi u mirovinu savladao je 11 godina mlađeg protivnika u 1. kolu Rizinovog Grand Prixa na mjestu gdje je prije deset godina osvojio Prideov Grand Prix. Sve je bilo gotovo u prvoj rundi, odnosno nakon samo dvije minute i 20 sekundi borbe.

Korejac nije imao nikakve šanse. Iako je startao dobro, Filipović se pokazao kao klasa više i sjajnim zahvatom gušenjem savladao je suparnika, izborio četvrtfinale i pobrao ovacije publike.

Sama borba bila je brzo gotova, a onda je Mirko u svom govoru nakon pobjede iznenadio organizatore. Naime, uzeo je mikrofon u ruke i izazvao velikog rivala Wanderleija Silvu.

“Čuo sam da se Wanderlei Silva želi boriti sa mnom. Pa neka dođe”, prozvao je hrvatski borac Silvu, koji se potom popeo u ring.

“Želim se boriti s najboljim, a Mirko je večeras najbolji”, odgovorio je Silva, a potom su uslijedili pregovori s organizatorima usred ringa. Rezultati istih još nisu poznati jer ždrijeb nije vodio Filipovića na Silvu.

Četvrtfinale je na rasporedu 29. prosinca, dok će se polufinale i borba za pojas održati na Staru godinu.

jutarnji.hr/hia.com.hr
foto: Damir Krajać/CROPIX

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *