Tučnjava u studiju egipatske TV zbog hiđaba, pogledajte video

Tučnjava se dogodila u studiju egipatske TV tijekom izravnog emitiranja programa između egipatskog odvjetnika i australijskog muftije nakon žestoke rasprave o hiđabu.

Tučnjava je izbila tijekom rasprave o hidžabu, jer je imam iz Sidneja, Mustafa Rašid, kazao da hidžab više vidi kao kulturnu tradiciju, nego vjersku obvezu.

Egipatski odvjetnik Nabih el-Vahš se žestoko suprotstavio ovom stavu, nakon čega je došlo do međusobnih uvreda njih dvojice. Usred rasprave Vahš je skinuo jednu cipelu i počeo tući imama.

Članovi produkcijskog tima su usred programa utrčali u studio pokušavajući da prekinu tučnjavu, nakon čega je Rašid brzo pokupio svoje stvari i napustio studio.

“To je bila tučnjava usred studija”, kazao je voditelj Muhammed el-Gejti obraćajući se kasnije gledateljima puštajući  ponovo snimak tučnjave i ispričavajući se zbog ponašanja svojih gostiju.

“Nikada nisam očekivao da bi se nešto ovako moglo dogoditi tijekom izravnog emitiranja programa”.

El-Gejti je kazao da je jedan član produkcijskog tima ozlijeđen tijekom tučnjave, te da je prozorsko staklo slomljeno.

Na svom Facebook profilu Vahš je optužio Rašida je da 2011. godine prešao na kršćanstvo.

Rašid, koji je stekao doktorat na el-Azharu iz islamskih znanosti, je poznat po svojim kontroverznim stavovima o islamu.

Autor knjige pod naslovom “Ja sam sekularista’, Rašid je napustio 2013. godine Egipat i odselio se u Australiju nakon što je izazvao kontroverze zbog fetve u kojoj je naveo da je namaz iza Muhammeda Mursija ‘ništavan’ jer je Mursi optužen za nasilne zločine.

On je također kazao da Kur’an zabranjuje pijanstvo, ali ne i pijenje alkohola iako je to strogo zabranjeno u islamu, prenosi Saff.

VIDEO

vecernji.ba/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *