Još jedan krug pregovora HDZ-a i Mosta završen

Pregovori HDZ-a i Mosta o sastavu nove Vlade nastvljeni su u ponedjeljak, ovaj put su održani u prostorijama Mosta u
Draškovićevoj ulici u Zagrebu. Negdje iza 19 sati nakon sastanka novinarima su se obratili čelnici stranaka. Prvi je izjavu dao  čelnik Mosta Božo PetrovBio je ovo uistinu plodonosan sastanak, a razgovarali smo i o ustrojstvu Vlade te o nekim prijedlozima koji su išli s obje strane. Još nije gotovo, ali vjerujem da bi sve pregovore trebali završiti u ovih tjedan dana – kazao je Petrov.

Plenković je rekao ” Zahvaljujem Mostu što su nas primili kod sebe na ovom sastanku i mogu reći da sam zadovoljan. Razgovarali smo i o ustroju Vlade i mogu reći da se postupno približavamo kraju pregovora. Imamo dovoljno vremena ovaj tjedan da sve dogovorimo i uvjeren sam da ćemo najkasnije u ponedjeljak biti u poziciji dobiti mandat od predsjednice za sastav Vlade. No, radimo po načelu da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno” rekao je Plenković.

Na pitanje tko će biti članovi Vlade, Petrov je odgovorio:

– O tome ćemo govoriti kad sve pregovore završimo. Ne bih govorio o raspodjeli odgovornosti, a pogotovo ne o imenima. Mi ne razgovaramo preko medija i ne puštamo informacije o sastancima u medije – jasan je bio Petrov.

Hoće li se povećati broj ministarstava? – bilo je pitanje novinara, a Plenković je odvratio:

– Bit će otprilike isti broj kao i prije, ali o tome ćete sve saznati nakon pregovora.

Božo Petrov komentirao je i HDZ-ovu ideju o četiri potpredsjednika Vlade:

– Zašto ne? To je nešto što nije toliko revolucionarno i na to načelno možemo pristati. Izaći ćemo u javnost kad se apsolutno sve dogovorimo.

Na pitanje koliko je važno mjesto predsjednika Sabora, Plenković je vrlo kratko odgovorio:   Važno je. Jako je važno.

juatrnji.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *