Migranti koji su krenuli prema mađarskoj granici vratili se u Beograd

Migranti koji su jučer tijekom dana krenuli prema mađarskoj granici zbog  hladnoće sinoć se vratili nazad u Beograd odakle su krenuli.

Neki mediji su javljali kako iz Srbije nezadovoljne migrante usmjeravaju prema granici s Hrvatskom što je srbijanski povjerenik za izbjeglice i migracije Vladimir Cucić demantirao.  Ističe da Srbija  ima odličnu suradnju s Mađarskom i s Hrvatskom u upravljanju migrantskom krizom.

“S Mađarskom je formiran sustav prolaza koji funkcionira, usuglašen je spisak od oko 4.800 ljudi, a Mađari puštaju po 15 dnevno i to predstavnici migranata i izbjeglica znaju. Odluku tko može, a tko ne može dalje donose Mađari i njihova resorna tijela i mi na to ne možemo utjecati”, objasnio je za Hinu Cucić, ustvrdivši da jučerašnji incident s prosvjedom migranata “nije slučajan i spontan”.

U Beograd se tijekom noći vratio veći dio od oko 300 migranata koji su, poslije jučerašnjeg prosvjeda zbog zatvorenih granica za ulazak u Europsku uniju, krenuli pješice prema Mađarskoj. Migranti su zbog kiše i hladnoće odustali od daljeg pješačenja kod Stare Pazove, ali je njih pedesetak prespavalo na jednoj benzinskoj postaji i odlučilo nastaviti put ka Novom Sadu i dalje prema sjeveru do granice s Mađarskom, navode danas beogradsdki mediji.

Obje skupine su pod pratnjom policije, a većina migranta koji su krenuli ka Mađarskoj su Afganistanci koji se smatraju ekonomskim migrantima, rekli su medijima dužnosnici.

hrt/hia.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *