Tko je 15.član Mosta nezavisnih lista ? Glasnović ili Aleksić

Još nas četiri dana dijele od formiranja novog saziva Sabora, a u javnosti se vode polemike tko će biti famozni 15. član Mosta. Imena o kojima se nagađa su general Željko Glasnović i Goran Aleksić iz stranke Snaga.

Te naznake počele su jer je udruga Franak razgovarala s Mostom o rješavanju naših mnogobrojnih ciljeva u vezi s nezakonitom poslovanjem banaka. Most je načelno prihvatio da je sve ono što zahtijevamo smisleno i da bi trebalo ići u tom smjeru, iz toga je ispala priča da ću ja biti 15. potpisnik, rekao je Aleksić i naglasio da ga do sada nitko nije kontaktirao. I Glasnović je rekao da je do sada vodio samo neformalne razgovore. Neću potpisati bianko ček ako se ne zna što je na njemu, rekao je.

Glasnović je izjavio da nemamo pravnu državu jer postoji stotinu tisuća neriješenih predmeta. Ministrica Nada Šikić je pokrenula kaznenu prijavu za veleizdaju protiv vlade Zorana Milanovića jer su mimo znanja hrvatskih poreznika pregovarali sa srpskim sindikatom umirovljenika koji su tužili Hrvatsku za neisplaćene mirovine od 91. do 95. i nakon mirovne intergacije. Ta tužba nije prihvaćena u Strasbourgu niti na našem Ustavnom sudu, ali ta vlada je potajno platila od novca Ministarstva vanjskih poslova i počeli su nove pregovore. Ako to bude lančana reakcija, desetke milijardi kuna će morati plaćati hrvatska država, izjavio je Glasnović.

I Aleksić je naglasio da vladavina prava nije dovoljno zastupljena u Hrvatskoj. Pravo je sporo, činjenica je da banke i dalje nezakonito primjenjuju promjenjive kamatne stope i nitko im ne može stati na kraj. U preko 100 tisuća kredita i dalje se primjenjuju promjenjive kamatne stope, treba ih kazniti prekršajno, nitko to ne radi. To je veliki problem za Hrvatsku i drugi test za HDZ i Most jer su prvi test pali u prethodnom mandatu, nisu ništa učinili povodom obećanja koja su dali. Da su išta učinili, bila bi puno svjetlija situacija u zemlji, poručio je Aleksić.

hrt/hia
foto:hrt

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *