U Sarajevu smrtno stradale dvije studentice

U Sarajevu u prometnoj nezgodi koja se dogodila u nedjelju u večernjim satima oko  21.40 sati u Ulici Zmaja od Bosne smrtno su stradale dvije studentice Filozofskog fakulteta Selma Agić (20) iz Bugojna  i Edita Malkoč (21) iz Bosanskog Petrovca . Na njih je naletio automobilom kod Zemljaskog muzeja u Sarajevu, 25-godišnji Sanjin Sefić koji je potom pobjegao s mjesta nesreće. Za njim je raspisana tjernica, piše oslobodjenje.ba

Prema pisanju tamošnjih medija jedna djevojka je preminula na licu mjesta dok je druga podlegla od zadobijenih povreda na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS). – Pacijentica je dovezena na Kliniku urgentne medicine KCUS bez pulsa i tlaka, unatoč pokušajima reanimacije, liječnici nisu se uspjele povratiti osnovne životne funkcije, rekla je za Anadoliju  glasnogovornica UKCS-a Muamera Šehić.

Automobil golf 6 (E68-K-928), osobe koja je izazvala prometnu nezgodu pronađen iste večeri na području općine Novo Sarajevo.  Automobil je prevezen u garažu Jedinice za promet radi vještačenja, priopčili su iz MUP-a.

 

Građani održali mirni prosvjed
U Sarajevu na mjestu nesreće građani su održali mirni prosvjed zbog tragične smrti Selme i Edite: “Ko je sljedeći?” pitaju se sudionici prosvjeda. U tišini i uz paljenje svijeća građani su okupili uprkos kiši i hladnoći. Na jednom od transparenata koje su držali bilo je napisano: “Ko je sljedeći? Možda ja…” aludirajući na divljanja nesavjesnih vozača po ulicama grada u kojima ginu nevini pješaci. Građani su mirnim prosvjedom tražili od nadležnih struktura da bolje zaštite stanovnike glavnog grada BiH.

Sanjin Sefić pobjegao iz Sarajeva, za njim se traga

Sanjin Sefić, koji je automobilom usmrtio dvije djevojke u centru Sarajeva, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine i za njim je raspisana potjernica. Prema pisanju, osolobodjenje.ba, Sefić je prešao granicu BiH i Srbije u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima oko 6:36 te se uputio u nepoznatom pravcu. Granicu je prešao na graničnom prijelazu Uvac, a sumnja se da su mu u bijegu pomogle dvije osobe.

hia
foto:

foto :Amer Kajmović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *