Ambienta sajam na Zagrebačkom velesajmu

Na 43. Ambienti, međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije predstavljaju se 323 izlagača iz 25 zemalja. Sajam je na Zagrebačkom velesajmu otvoren danas, a traje do nedjelje, 16. listopada.

Ovogodišnja se Ambienta održava u sedam paviljona, na 20.000 četvornih metara prostora i podijeljena je u četiri cjeline – Ambidom, gdje se predstavljaju sve vrste namještaja, parketa, vrata prozora i dekora, Ambipro – izložba materijala opreme i strojeva, Ambienergo (drvo u energetici) te Ambidesign district (noviteti u industriji namještaja te novi trendovi u uređenju interijera).

Ministar poljoprivrede u tehničkoj Vladi Davor Romić istaknuo je kako je ovogodišnja Ambienta odraz modernog sajmovanja. Kazao je kako je u sektoru prerade drva i proizvodnje namještaja prošle godine radilo 19.336 djelatnika, što je 11% ukupno zaposlenih u prerađivačkoj industriji Hrvatske. Taj je sektor, dodao je – najveći neto isporučitelj robe na jedinstveno tržište EU-a. Lani je izvoz drvne industrije dosegnuo 1,045 milijardi eura te je ostvarena pozitivna bilanca od 542 milijuna eura.

Predsjednik Hrvatske HGK Luka Burilović istaknuo je kako je drvoprerađivačka industrija lani zaposlila tisuću novih radnika, a u razvoj poslovanja uložila 360 milijuna kuna. Na Ambienti je 19 izlagača iz Hrvatske.

hrt/hia
foto:facebook ambijenta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *