Biografije Plenkovićevih ministara

U novu Plenkovićevu vladu ući će 20 umjesto najvljenih 19 ministara koji će zasjesti na čela svojih resora.  Među njima je i Goran Marić, HDZ-ovac koji je u zadnji tren u Vladu ušao kao ministar bez portfelj. Prema njnovijim informacijama Marić bi ipak mogoa voditi novo ministarstvo

Uz javnosti već otprije poznata lica, u novoj će Vladi sjediti i ministri dosad uglavnom nepoznati javnosti Nada Murganić, Gari Cappelli, Pavao Barišić i Gabrijela Žalac.

Nada Murganić, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Rođena 14. 1. 1958. , Karlovac; diplomirana socijalna radnica; nije bila kandidatkinja na izborima

Nada Murganić dugogodišnja je ravnateljica Doma za starije i nemoćne Sveti Antun u Karlovcu za što mjesečno prima plaću od gotovo 9000 tisuća kuna. Bila je HDZ-ov saborski zastupnik u dva mandata. Na tu funkciju je oba puta uskočila kao rezerva. Tako je u 7. sazivu Sabora njen mandat započeo 31. siječnja 2014. i to kao zamjenica današnjeg predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji je otišao u Europski parlament. Drugi put je u Sabor ušla kao zamjenica Damira Jelića, karlovačkog gradonačelnika.

IMOVINSKO STANJE
Prema imovinskoj kartici  Murganić posjeduje stan u Karlovcu od 70 četvornih metara vrijedan 375 tisuća kuna, kojeg je naslijedila. Vlasnica je i apartmana od 27 četvornih metara u Karlobagu vrijednog 200 tisuća kuna. Njen suprug je vlasnik stana od 62 četvorna metra vrijednog 360 tisuća kuna, a koji je kupljen za gotovinu. Ima  i garažu vrijednu 75 tisuća kuna.

Gari Cappelli,  Ministarstvo turizma

Rođen 16. 5. 1961., Mali Lošinj ; inženjer pomorskog prometa, dobio 1140 glasova na izborima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *