Hrvatska predsjednica primila novog ministra obrane

Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je potpredsjednika Vlade i novog ministra obrane Damira Krstičevića.

Predsjednica i novi ministar su razgovarali o stanju u obrambenom sektoru te planovima i projektima Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske. Poseban naglasak stavljen je na nužnost donošenja Strategije nacionalne sigurnosti i izgradnju sustava domovinske sigurnosti.

U svrhu vođenja usklađene obrambene politike, dogovorena je dinamika redovitih sastanaka predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga i ministra obrane na kojima će se raspravljati o daljnjoj modernizaciji i razvoju Oružanih snaga, a u skladu s Ustavom propisanim ovlastima predsjednice Republike.

General Damir Krstičević 16 godina od umirovljenja se vraća u sektor obrane. Dužnost ministra obrane preuzeo je od Josipa Buljevića. Izrada Strategije nacionalne sigurnosti bit će temeljna zadaća Ministarstva obrane u ovom mandatu, a fokus će mi biti čovjek – vojnik, dočasnik i časnik, najavio je Krstičević prilikom preuzimanja resornog ministarstva.

hrt/hia
foto:predsjednica.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *