Policijska akcija u Zagrebu: uhićeno dvoje policijskih djelatnika i još 13 osoba

U akciji koju je provela  policijau suradnji  s Uredom za suzbijanje korupcije i organizirani kriminal (USKOK) uhićena je jedna službenica u zagrebačkoj policiji te jedan padnika policijskih Kobri zbog sumnji da su od lipnja ove godine u zamjenu za novac i poklone odavali podatke iz informatičkoga policijskoga sustava. Osim dvoje MUP-ovaca, uhićeno je još 13  osoba koji su ih te informacije tražili i za to ih podmićivali.

Čitavu akciju policija je temeljem operativnih saznanja planirala već neko vrijeme te su osumnjičenicima pola godine tajno snimani međusobni telefonski razgovori. Kako se neslužbeno doznaje, podaci koji su ovako bili prodavani odnosili su se uglavnom na sferu prometa.

Kako je USKOK objavio na web stranicama, “prvookrivljenica je u više navrata ostalima žurno obavljala ovjere prometnih isprava, registracije i odjave osobnih vozila”. Nakon što su prepraćeni pritvorskome nadzorniku, USKOK je protiv svih 15-ero osumnjičenika otvorio istragu, no za nikoga od njih neće biti tražen istražni zatvor. Navodno ih je većina i priznala djelo.

jutarnji.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *