Nastavlja se evakuacija kampa “Đungla” u francuskom Calaisu

Evakuacija migranata iz tzv. Džungle – ilegalnog kampa kod Calaisa se nastavlja. Dosad je oko 2300 osoba premješteno u prihvatne centre diljem Francuske. Iz kampa se treba premjestiti još pet tisuća migranata. Istodobno, vlasti se pripremaju za iduću fazu svog plana – rušenje nastambi.

Deseci migranata u noći pod vedrim nebom čekaju ukrcaj u autobuse. Iako strepe kamo će ih odvesti – većina je svjesna da u “Džungli” ne mogu ostati. Međutim, neki i dalje odbijaju napustiti ilegalni kamp. Strahuju da će ih to udaljiti od konačnog cilja, a to je Velika Britanija.

Premještanje ljudi iz simbola migrantske krize u Europi – zasad protječe bez sukoba, no prizori naguravanja pokazuju da je strpljenje mnogima na izmaku. Ostanak u Calaisu dopušten je jedino maloljetnicima. Francuska i Velika Britanija dogovorile su se da će London za zbrinjavanje djece dati 40 milijuna dolara.

poslovni darovi u lukszunom pakiranju

Uklanjanje šatora i nastambi u tzv. Džungli trajat će tri dana. Francuske vlasti svjesne su da bi mogli izbiti neredi te stoga cijelu operaciju osigurava 1200 policajaca.

hrt/hia
foto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *