Crnogorski premijer Milo Đukanović podnosi ostavku

Svjetske agencije pišu kako će dugogodišnji premijer Crne Gore Milo Đukanović podnijeti ostavku na tu dužnost i da je kandidat za mandatara nove vlade Crne Gore Duško Marković, čelnik Demokratske partije Socijalista (DPS)

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je ispunio sve svoje političke ambicije i da njegov povlačenje
neće dovesti do katastrofe na crnogorskoj političkoj sceni.

– Ne mislim da sam predisponiran za politiku i da bi crnogorska politička scena mojim odlaskom doživela kataklizmu, tim prije što je ušla u fazu stabilnosti – rekao je Đukanović objašnjavajući grupi od dvadesetak srednjoškolaca iz svih crnogorskih gradova funkcioniranje Vlade u okviru projekta ‘Upoznaj sistem da bi ga menjao’.

– Moram priznati da nisam pristalica tako dugog zadržavanja u politici. Svatko tko se na pravi način posveti radu u Vladi mora se umoriti, inače nešto nije u redu. Osobno, imam i neke druge afinitete kojih bi se radije prihvatio od politike. Ja sam ekonomista i nadam se da ću u budućnosti ostvariti svoj senzibilitet za biznis – rekao je Đukanović,
piše blic.rs.

No agencija AP navodi da Đukanović sprema ostavku “poslije više od 25 godina neosporne vlasti”, ali napominje da je on u prošlosti dvaput podnosio ostavku i da se ponovo vraćao na vlast 2006. i 2010. bilo kao premijer, bilo kao predsjednik. Svoje treće povlaćenje Đukanović je najavio u ožujku ove godine, kada je u intervjuu jednoj ruskoj televiziji i tada je kazao da je ispunio sve svoje ciljeve.

Američka agencija podsjeća i da je Đukanović 1991. godine sa samo 29 godina postao najmlađi premijer u Europi i ističe da je on među balkanskim liderima najduže na vlasti, prenosi Tanjug.  Reuters navodi da ga optužuju za autoritarizam i korupciju.

vecernji.ba/hia.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *