Reakcija iz tvrtke Aluminij dd na pisanje Vijesti.ba

Iz mostarskog Aluminija dd izražena je reakcija na neprimjeren medijski istup stranice Vijesti.ba u svezi jučerašnjeg posjeta  direktora Aluminija d.d. Mostar Marija Gadžića predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari. Članak su  popratili naslovom Aluminij istjerao nehrvatske radnike – Strujom iz Sarajeva do hrvatskog Aluminija.
Premda nebitnima ne bismo davali na važnosti, osjećamo obvezu javno se očitovati na degutantan napis vijesti.ba, poručuju iz Aluminija.
S gnušanjem odbacujemo neargumentirane insinuacije iz predmetnoga teksta, zgražajući se nad iskazanim neprofesionalizmom i kaljužom koja na dno vuče ukupno poimanje javnosti o radu medija, zbog čega se oni časni predstavnici novinarske struke godinama već teško bore za zasluženo poštovanje i za njihov prirodni položaj cijenjenoga korektiva društvene zajednice.

Jasno nam je kakov se lobi krije iza ovoga napada, jasno nam je kakovim retrogradnim strukturama smeta povijesni iskorak nove Aluminijeve uprave i zdravo gospodarsko povezivanje snažnih industrijskih i drugih poslovnih subjekata unutar Bosne i Hercegovine, čiji napredak i razvitak godinama sprječavaju podjele koje, između ostalih, i spomenute strukture uporno potiču.

Aluminij će, sa svojih 819 djelatnika (između kojih, kada je već potrebno naglašavati, ima pripadnika svih nacionalnih skupina), kao snažan kolektiv nastaviti bespoštednu borbu za oporavak i siguran uspon na tron bosanskohercegovačkoga i europskoga gospodarstva, jer ga kvaliteta njegove proizvodnje (a nama je to jedinim mjerilom vrjednovanja) tu i smješta.

Aluminijeva je nova uprava, na čelu s direktorom Marijom Gadžićem i izvršnim direktorima Draženom Pandžom i Borisom Vicanom, u iznimno kratkomu razdoblju od svega dva mjeseca, uspješno preokrenula zatečene negativne trendove i postavila čvrste temelje postizanju pozitivnih poslovnih ishoda već tijekom 2017. godine. Zdravomu dijelu društvene zajednice to je radost, a one kojima je to tuga ništa ne će spriječiti u očajničkim napadima. Nas to, zasigurno, ne će maknuti sa zacrtanoga puta, a sutrašnjica ne pripada retrogradnima!

Ovime Aluminij završava svaku daljnju prepisku, a Uprava Društva javno poziva članove Uprave stranice Vijesti.ba na službeni sastanak u prostorijama Aluminija d.d. Mostar, ukoliko ih uistinu zanimaju parametri našega poslovanja i strategija oporavka Hercegovačkoga diva.

aluminij.ba/hia.com.hr
foto:aluminijum d.d

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *