U Sisku se gradi Islamski centar, Ergogan dolazi na polaganje kamena temeljca

U Sisku se gradi džamija i Islamski centar a na svečanosti polaganja kamena temeljca među uzvanicima bi mogao  biti i turski predsjednik Reçep Tayyip Erdoğan. To bi bio njegov drugi posjet našoj zemlji u godinu dana, s obzirom na to da je turski predsjednik u travnju ove godine prisustvovao svečanosti obilježavanja stote godišnjice službenog priznanja islama u Hrvatskoj.

Informaciju o Erdoğanovu dolasku u Hrvatsku ekskluzivno je za Večernji list potvrdio savjetnik predsjednika Erdoğana za zemlje Balkana Sabri Demir s kojim sam razgovarao u Erdoğanovoj palači u Ankari.

– Zvali su me iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je predsjednika Erdoğana pozvala da sudjeluje na svečanosti polaganja kamena temeljca za islamski centar u Sisku 12. studenoga – kazao je Erdoğanov savjetnik za zemlje Balkana ističući da je predsjednik, nakon što mu ga je prenio, poziv odmah s oduševljenjem prihvatio kazavši da je Hrvatska veliki prijatelj Turske i da je polaganje kamena temeljca za islamski centar u Sisku povijesni događaj.
– S obzirom na to da ja vodim sve protokole vezane uz zemlje Balkana, odmah je zatražio od mene da dogovorim detalje protokola za njegov posjet Hrvatskoj, za svečanost i najvažniji događaj ne samo za sisačke nego za sve muslimane u Hrvatskoj u povijesti.

Mogu vam reći da se predsjednik Erdoğan veseli ponovnom dolasku u vašu zemlju i siguran sam da ćemo se ubrzo vidjeti u Hrvatskoj, naglasio je Erdoğanov savjetnik za zemlje Balkana Sabri Demir. Potvrdu o upućenom pozivu turskom predsjedniku Erdoğanu za dolazak u Hrvatsku zatražili smo i od Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Glasnogovornik Ureda predsjednice, Luka Đurić, kazao nam je kako, koliko on zna, takvog poziva nije bilo te da čak ni datum ne korespondira s aktivnostima predsjednice.

“Provjerio sam s resornim savjetnikom koji mi je to potvrdio. O gradnji samoga centra razgovaralo se za vrijeme Erdoğanova boravka u Zagrebu, no službene pozivnice nema. Međutim, bude li bilo kakvih novosti, obavijestit ću vas”, stoji u odgovoru Luke Đurića, glasnogovornika Ureda predsjednice.

Kao što se zna, i zadnji posjet Erdoğana Hrvatskoj u travnju držan je u strogoj tajnosti do samoga kraja, unatoč tome što je Večernji list dvadeset dana prije prvi objavio ekskluzivnu i točnu informaciju o datumu dolaska Erdoğana u Hrvatsku, za što ni tada nismo dobili potvrdu iz Ureda predsjednice.

vecernji.hr/hia
foto:projekt islamskog centra

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *